Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Skitsnack och Dan Oskarsson!

 

Har fått en kommentar av en desperat vänsteranhängare, som jag måste försöka svara på. Vänsterns ”ordinlindare” Dan Oskarsson ska även läsa denna blogg!
Han skriver följande: (Skitsnack säger)
Sunken – du blir mer och mer desperat. Inte ens Rune Johanssons björnskinn hjälper er. När ni inte ens kan presentera vem som är er kommunalrådskandidat och ni lovar simhallar, mer folk i äldrevården, arbetskläder till personalen, byaskolor allt ska vara som det alltid varit – nu vill vi veta – hur ska ni finansiera detta? Blir det genom att lägga ut verksamheter på entreprenad? Blir det mer folk i vården då? Näää…det är ju det som entreprenörerna tjänar pengar på – färre händer…eller har jag fel? Åter igen – vem är er kommunalrådskandidat? Är det Rune Johansson eller ekonomen på folkhög?
 
Ja du ”skitsnackarn”
1.      Rune Johansson björnskinn är så pass unikt så han och vi tyckte det var lämpligt att vi visade upp det i valstugan för så många medborgare som möjligt. Det är inte så många som någonsin får se ett” riktigt”.
 
2.      När det gäller simhallen så står det tydligt i vårt valmanifest (moderat.se/vindeln) att den ska byggas när ekonomin tillåter. Att kasta ut flera miljoner på en renovering i ett dåligt hus, säger många som kan det här med byggnationer är förkastligt. Vi litar på de som kan sånt här! Energivinsterna/miljövinsterna kommer att bli höga och driftskostnaderna lägre än i dagens simhall. Nu ville inte ni i vänstern låta oss ge tjänstemännen vårt förslag till nybygge så de skulle räkna på det. Tråkigt men det visade ytterligare en gång bevis på er maktfullkomlighet. Det förslag till nybygge som presenterades var ert eget.
 
3.      Vi är bland de sämsta kommunerna i landet på att satsa skattemedel på äldreomsorgen. (Det berättade bla Pär Lärkeryd under debatten) Vi vet att personalen sliter och gör allt de kan för att hinna med deras uppgifter. Vi har flera anhöriga, och partianslutna som jobbar inom äldreomsorgen (en del finns med på vår lista till kommunvalet) som berättat för oss hur läget är, vi litar på det för de som jobbar inom yrket och kan det. När det gäller finansieringen av mer personal inom vården är det omprioritering inom befintliga verksamheter som gäller. Visar det sig att en privat aktör eller någon ur personalen vill starta alternativa driftsformer som gör att de kan göra det kommunen nu gör bättre så välkomnar vi det.
 
4.      När det gäller vår kommunalrådskandidat visar ni en sådan desperation att man nästan blir ledsen. Alla personangrepp och rent skitsnack i denna fråga får stå för er inom vänstern. Jag beklagar bara det. Ni har Mattias Haglund som er kandidat. En trevlig kille (som jag bla gått skola med)var rädd om honom, det är den första Socialdemokrat som lyssnar på vad andra har att säga. Men jag måste säga att det blir svårt att en person ska sköta allt för att ni inte ska göra bort er.  Blir vi det största partiet kommer vi solklart att presentera vårt alternativ. (Men du det behöver inte vara någon som står med på listan måste jag upplysa om!)
 
Avslutningsvis: Får vi inom alliansen ta över makten kommer vi att prioritera skolan och äldreomsorgen. Verksamheter som egna åkerier och lappa laga projekt som kostar oss skattebetalare många kronor kommer vi inte att prioritera. Vi kommer att visa att vi tillsammans kan ta ansvar för hela kommunen. Såväl landsbygden som tätorten är med i vårt tänk. En del inom vänsterrörelsen gnäller på oss för att vi vill ha kvar byaskolorna. Vi anser att kommunen vinner på de är kvar för att det är ett argument att få folk att stanna och flytta in till vår kommun. Detta genererar pengar till skattekistan.
 
Vi kommer att styra kommunen i alliansens tecken, men solklart är vi öppna för att andra partier ska få vara med och påverka. Vi kommer att vara lyhörda och ej prestigefulla när andra partier kommer med bra förslag, och framför allt vi kommer inte att presentera ett motståndarförslag som vårt eget.
 
Måste ge mig där för stunden!
 
/Sunken
 
 
 

 

Etiketter: , , , , , , ,

66 kommentarer

  1. Andreas Eriksson

    Varför ska allt ut till privata? Om de kan göra det billigare var tror du de kan spara? Jo på personalen! Då får det som jobbar ännu tyngre. Men du som politiker slipper ta ansvar för det är ju ett företag som driver verksamheten. Och varför ska mina skattepengar gå till privata företag! Det är bättre att lägga de pengarna på vår egen personal! Så alla ni som läser detta, det här är ett vägval. Ska Vindelns skattepengar gå till privata intressen eller ska skattepengarna gå till Vindelnborna! Du väljer genom att rösta! Jag har valt, jag röstar på socialdemokraterna!

  2. Va

    Man blir förvånad här går kommunals högste höns Andreas Eriksson ut och tar ställning mot att deras medlemmar kan få fler arbetsgivare att välja mellan. Är det inte medlemmarnas intresse du ska förespråka? Jobba för dom istället för ett parti som vill att bidrag ska bygga Sverige. Skäms Andreas Eriksson! Är det så att en privat eller någon ur personalen kan göra samma jobb bättre med mer personal hur tusan kan det vara fel. Ni lever i en bubbla som tenderar att spricka.

  3. En patetisk Paul

    Du glömmer människorna i ett demokratiskt samhälle Paul. Så typiskt moderater. Vi vet att i ert 2/3-samhälle finns det ingen gud. Fråga bara alla utförsäkrade.

  4. Nils-Fredrik Sundling(M) Tvärålund.

    Kubakommunisterna har förstått verkligheten,men i lilla Vindeln finns de som med en dåres envishet menar att omsorg och skola endast kan skötas av ett kommunalt monopol.
    Att dessutom fackets representant är den som gapar mest visar att inte är det medlemmarnas bästa(flera arbetsgivare att välja på) som han värnar om utan det har blivit ett idiologist griller som möjligen gynnar honom själv.
    Sådana här gammkonservativa tankar,som menar att allt skall vara som det varit kan handlingsförlama kommunens framtid.
    Ett nytt tänk måste till.”Alliansen för Vindelns kommun i framtiden”

  5. Andreas Eriksson

    Svar till Va; Hur ska det bli bättre för Kommunals medlemmar om det blir mindre personal för att den privata ska tjäna mer pengar? Skattepengarna ska gå till offentlig sektor, då kan vi också påverka. Om vi släpper iväg våra verksamheter till privata kan vi inte längre påverka. Dessutom har de ofta lägre lön och sämre vilkor. Men inte alltid.
    Till Paul, Kommunala bolag bygger inte kranar och rotorer men då lägger vi inte in våra skattepengar dit heller. De har inte tagit över verksamheten från kommunen och det som Index och Cranab tillverkar ligger utanför offentlig sektor.

  6. Andreas Eriksson

    Till Nils-Fredrik Sundling (M), Tycker det är synd att du och alla inom M är så illa pålästa. Till och med era egna utredningar i stadshuset i Stockholm visar att ALL vård och omsorg sköts bättre i offentlig regi! Du/ni kan inte jämföra det med en privat som hugger skog i skogen. Varför är det så viktigt att privata ska driva? Ta våra skattepengar till skatteparadis? Göra vinster på gamla, sjuka och barn? Vore det så skönt för er att få lägga ut boende för att slippa ta ansvar? Eller i vad sitter detta envisa ”allt ska ut på entreprenad”. Ni har er tro, mer för guds skull respektera andras!

  7. Hajlle

    En fråga Andreas! Är det Socialdemokratiska partiet som betalar din lön när du sitter och kommenaterar på arbetstid eller är det vi medlemmar?

  8. Så får vi det med Sundlings vid rodret Läs Expressen

    III
    Peter anses kunna jobba trots att läkare avråder honom från att jobba. Emelie tvingas söka a-kassa. Anna, 34, var på väg tillbaka men uppmanas ta tjänstledigt för att söka jobb hon inte kan få. Elin nekades sjukpenning – trots intyg. Berndt är för frisk för sjukpenning trots behov av syrgas. Linda tvingas jobba trots svår whiplash och trots att hon snart ska läggas in på sjukhus. Anna, cancersjuk och döende, kämpade in i det sista mot de nya sjukreglerna. Läs: Fler exempel på drabbade finns i Expressens artikel: Statsminister Fredrik Reinfeldts svaga punkt.

  9. Så får vi det med Sundlings vid rodret Läs Expressen

    II
    Liza hade biopolär sjukdom, de nya hårda sjukreglerna blev för mycket för henne, hon tog sitt liv. Kent, 61, tvingades flytta hem till sin gamla mamma när han slängdes ut från Försäkringskassan. Marja-Lenas son led av kronisk ryggvärk, Alliansens politik tog knäcken på honom, han tog sitt liv. Sherzad Najim har skadat sin hand, men får ingen sjukpenning eftersom han anses kunna jobba med en hand. Hans-Åke har två hjärntumörer och lungcancer men anses ändå vara arbetsför. Tuija, 51, säger att Försäkringskassan förstört hennes liv. Jane tvingas jobba trots cancerbehandling.

  10. Så får vi det med Sundlings vid rodret Läs Expressen

    I
    Marie, 34 år har cystisk fibros och har både fått nya lungor och ny njure, men ska nu försättas i fattigdom. Hon anses vara redo att söka jobb, trots att läkaren säger något annat. Alexandra Johansson utförsäkrades och oroar sig nu för framtiden. Mari-Louise led av depression och förslitning och värk, när hon utförsäkrades orkade hon inte längre utan tog sitt liv. 34-årig Norrköpingsbo drabbades hastigt av akut sjukdom med andnöd, men får ingen sjukpenning eftersom han inte uppsökte Arbetsförmedlingen före sjukhusbesöket! Sara blev dödssjuk i svininfluensa – men får ingen sjukpenning.

  11. Patrik

    Ja du Andreas kan bara hålla med Hajlle, vilka betalar ditt bloggande tycker du ska ta imot samtalen på tele med..
    Kommer själv att gå ur facket effter detta val skiter i vilka som vinner men tycker facket är in i ja R….. på sossarna vill inte betala till det, är det bästa löne påsalaget att gå ur. Å kom nu inte med försäkringar å sånt det har arbetsgivaren å moralen å solidariteten ja den har vi alla hur vi än röstar .

  12. maria

    till va säger….
    Du ifrågasätter om det inte är medlemmarnas intresse som Andreas förespråkar,hur VÄL känner du själv till medlemmarnas önskemål?
    När det gäller privatisering.På dej låter det som att många som är kommunalt anställda vill ha en privat arbetsgivare.VARFÖR STANNAR DÅ DESSA STACKARE KVAR I KOMMUNENS REGI ??
    Detta med privatisering av kommunens äldreomsorg är något som diskuterats mycket på senare tid av oss anställda .vad som framkommit vid dessa diskutioner är att väldigt många,även dom som röstar borgeligt är tveksamma till privatisering…..HEJA ANDREAS,HEJA ANDREAS!!!!!

  13. Lyssnare och läsare

    Blir hemskt sur och besviken. Ingen som är sjuk ska arbeta enligt de nya sjukskrivningsreglerna, trots detta ger inte försäkringskassan de som är sjuk rätt. Detta luktar politiks komplott långa vägar. Det måste vara en bunt vänsteranhängare som styr försäkringskassan i syfte att skada alliansen. Tror ni mig inte gå in och läs hur de nya reglerna SKA fungera.

  14. Men snälla

    Stellan Skarsgård är Socialdemokraternas trumfkort ser man. Men vilken trumf är det. Ett stort skämt! Tacka vet jag Magnus Samuelsson världens starkaste man och vinnare i lets dance. Han ska rösta på Moderaterna för de gör mest för småföretagarna. Att som sossarna ta bort sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga är ett hån mot de unga och mot de småföretagen. Att de dessutom vill höja skatten på bensin med 67öre litern kommer det att ge oss inlandsbor mer att leva på? Nej det kommer att bli dyrt för oss om de rödgröna vinner. TÄNK På DET

  15. Maria

    Läste er kommunlista. Är inte Ulf Eriksson Andreas Eriksson (Kommunal)pappa? Och är inte Kent Nilsson Dan Oskarssons (Kaniderar till kommunfullmäktige och riksdag (S))pappa? Hur kan det komma sig att deras söner blev så vänster?

  16. Moderaterna skojar inte

    Det är som skojfriska personer säger, enda giltiga skälet till frånvaro är egen begravning. Det är vad Alliansen säger också. Men de skojar inte.

    Detta är Sverige 2010, under borgerligt styre. För mig är inte detta vilket val som helst. Det handlar inte om abstrakta plånboksfrågor eller ens rena ideologiska ståndpunkter egentligen. Det handlar om en människa och hennes rätt till värdighet.

  17. Britta

    Andreas, varför har ni slagit igen 2 avdelningar inom äldreomsorgen??? Har oxå för mig att i Åmsele är det Attendo som sköter Hemtjänsten med en mycket nöjd personal. Sedan detta med Försäkringskassan och sjukförsäkring så var det Göran Persson som började med den åtstramningen, blev själv drabbad då.

  18. I dagens AB

    ”Cancersjuka tvingas till arbetslöshet och misär”

    ”Läkare: Dödssjuka tar sms-lån för att ha råd med medicin
    Det här är en vädjan i valets sista stund. Oavsett vilken regering som kommer till makten efter valet måste den sätta stopp för den hantering av cancersjuka som nu pågår. Idag kan en cancerdiagnos innebära att du tvingas ut i arbetslöshet och misär”.
    13.55

  19. I dagens VF

    II
    Ingen ringde och när Eva själv orkade ringa upp fick hon veta att beslutet var definitivt.
    – Jag berättade om behandlingen, men hon sa att det spelar ingen roll. Inte ens om jag skickar in nytt sjukintyg. Reglerna är sådana.
    I stället ska hon till arbetsförmedlingen för att gå en introduktionskurs på tre månader, först efter det kan hon – kanske – bli sjukskriven igen.
    – Jag behöver vara sjukskriven nu och till den dag jag har gjort klart min behandling, men det får jag inte.

  20. I dagens VF

    I
    Eva ska få en cellgiftsbehandling till och om allt går som det ska väntar hormonbehandlingar efter det. Men hon kan inte vara sjukskriven längre än till sista september, då har hon förbrukat alla de sjukskrivningsdagar hon har rätt till. Oberoende av hur sjuk hon är.
    – Jag fick ett brev från försäkringskassan i början av juni att mina dagar är slut och en handläggare skulle ringa upp mig.

  21. I dagens AB

    Annica Holmquists läkare säger att hon inte kan arbeta. Ändå tvingas Annica söka jobb. Dottern Emelie bloggade om sin mamma och Annicas fall upprör nu hundratusentals svenskar.

    Annica Holmquist, 55, lider av en svår sjukdom som får hennes kroppsdelar att växa okontrollerat. Hon kräks ofta av sina smärtor och kommer enligt läkaren aldrig kunna arbeta igen.

    Men Försäkringskassan vill att hon söker jobb – socialtjänsten att hon säljer lägenheten.

    Jag orkar inte fortsätta leva, säger hon.
    14.10

  22. undrande

    till Hjalle och Patrik!
    ja det bästa för er är karnske att gå ur facket.måste vara jobbigt att vara missnöjd med så mycket……
    Du får behålla dina pengar som du inte fortsättningsvis
    betar in till facket då du går ur,för att sedan åka snålskjus på oss andra vid tex lönneförhandlingar.
    Blir det sedan en slant över lägg det på ett läkemedel som höjer seretoninet i din kropp.

  23. I dagens Det Sovande Folket

    Fredrik Reinfeldt har själv tillsammans med bl.a. Per Schlingmann 1993 skrivit boken Det sovande folket, där stor del av folket framställs ”som döva kravmaskinder” eller ”en grupp människor som förutsätter att de skall försörjas av andra, att de skall få bidrag..” Där han öppet pläderar för att ”överge den generella välfärdspolitiken” med tanken att inget stöd över svältgränsen skall skattefinansieras för medborgarna ”som är av naturen lata”. Det är alltså så som det moderata budskapet lyder. 14.20

  24. Andreas Eriksson

    Den som betalar min lön Hjalle är kommunen inte Kommunals medlemmar. Men när jag jobbar politiskt då gör jag det helt ideelt.
    Till Britta, personalen i Åmsele är nöjda med Attendo som arbetsgivare. Men jag tycker fortfarande det är fel att våra skattemedel ska gå till Attendos vinst.

  25. Andreas Eriksson

    Tråkigt att du vill gå ur facket. Men det är ditt val. Som du ser så bloggar jag inte, jag svarade på en illa skriven blogg. Men återigen, det är inte medlemsavgiften som betalar min lön. Se tidigare svar. Varför Kommunal samarbetar med S är därför att vi för över 100 år sedan bildade partiet för att kunna driva frågor politiskt. Vi tycker att S politik är den som gynnar medlemmarna mest. Som exempel kan nämnas att till detta val ger S 12 miljarder mer än M till välfärden och ytterligare 1 miljard för att kunna införa rätten till heltid åt Kommunals medlemmar. Det är viktigt!

  26. Anders

    Men snälla Andreas menar du att jag från mina skattemedel betalar din lön? Jag är så långt i från Socialdemokrat det går att komma så jag accepterar inte att mina skattepengar går till din lön. Din lön= Två händer mer i vården

  27. Nils-Fredik Sundling(M) Tvärålund

    Andreas E. är illa påläst,ingen tidigare regering har jagat skattesmitare som denna regering.Att påstå att om omsorgen sköts av privata alternativ så skulle pengarna försvinna i privata företagarfickor är en konstig människosyn.Med Alliansen nya kontrollapparat via socialstyrelsen så kommer de oseriösa få det svårt.Att tro Vindeln skall behöva uppleva det socialdemokratiska Piteåsyndromet är ingen risk utan jag tror på harmoniska arbetsplatser med nöjda arbetare.Det märkliga är att fackpamparna märks mest vid valen.Var fanns facket när vårdpersonalen i Piteå behövde hjälp.Skrämmande.

  28. stefan sjögren

    vi är inne i en valspurt men men jag tror att vi har glömt en sak ….vi har olika åsikt om en del kärn frågor men kom ihåg respektera varan utfrån vår åsikt vi lever i demokrati flest röster vinner!!

  29. Rickard

    Apropå fackanslutning och arbetslöshetsförsäkring. Den som inte sympatiserar med den politiska delen av facket eller av andra skäl inte vill vara medlem har rätt att ansluta sig till Erkända Arbetslöshetskassan ( EAK ) för att teckna arbetslöshetsförsäkring. Stå bara emot när ni blir ”husförhörda” av ert fack om varför ni vill gå ur. Det är den vanliga taktiken från fackförbunden för att skrämma medlemmar att inte våga gå ur facket. Det är en demokratisk rättighet att själv välja alternativ! Gå ur facket men ha kvar EAK för din trygghets skull !!!

  30. Bättre Allians än rödgrön röra

    Facket har vuxit till en maktapparat i sossarnas händer. De stackars medlemmar som långt ifrån vill synas i Sossesammanhang tvingas hålla tyst som medlem för att inte fullständigt bli attackerad eller utfryst av sina kompisar. Nej, bryt detta oheliga förfarande! Ta bort den politiska delen av facket för att istället bara gälla medlemsfrågor och inget annat. Ni har inte så många röster i ryggen som det medlemsantal ni stöder er på. Hoppas Alliansen får 4 år till och tar bort arbetslöshetsförsäkringen från facket. Då får vi se hur många medlemmar de har kvar.

  31. Bättre Allians än rödgrön röra

    Jag har en undran. Var hamnar Vindelns kommun på Dagens Samhälles ekonomiutredning om sämsta resp bästa ekonomi om vi tvingas leva med ytterligare 4 år av RÖDGRÖN RÖRA i kommunen?
    Risken är att Vindeln vinner ”Sämsta-ligan”. Och det Vindelbor – det vill vi inte uppleva. Rösta på Alliansen i kommunen ! Det får inte bli sämre med Vindelns ekonomi än det är idag ! Vindeln behöver ett nytänkande och en nytändning! Och det fort ! Utförsbacken lutar alltför brant.

  32. Andreas Eriksson

    Till Nils-Fredrik. Tycket det är lika fascinerande att ni inom M alltid klagar på facket, framförallt vid valtider men annars också. Vet du vad Kommunal gör för sina medlemmar i Vindeln? Jag tro inte det. Jag hoppas du läser er egen rapport om privatiseringar av offentlig sektor. Som visar att 10 av 10 boenden drivs bättre i offentlig sektor. Hitta du den inte så kan jag skicka den åt dig. Sen kan vi sätta oss ner och så får du tala om för mig varför vi ska privatisera något av våra boende? För det är en del av vad Kommunal jobbar med. Se till att medlemmarna har det så bra som möjligt.

  33. Mikael Sundling

    Svar till Andreas Eriksson (2010-09-18 08:32)
    Ni inom lo-fackrörelsen är rent ut sagt hatiska mot alliansen. En dålig egenskap som jag tror skadar er själva mest.

    Att läsa rapporter och tro på dem ser jag att du lyckas med, men det som är viktigast och som inte får glömmas bort är att Vindeln behöver ett nytänk för att överleva. Vi har nu i en massa år fått se neddragningar i omsorgen. Jag antar att du sett det!

  34. Nils-Fredrik Sundling(M) Tvärålund

    Undertecknad har absolut inget emot facket när det arbetas för medlemmarnas bästa.
    Som företagare har man ochså organisationer till vår hjälp,jag kan nämna SLA,SMF.Dessa hjälper oss med löneförhandlingar,certifieringsfrågor,kompetensutbildningar bla, men en stor skillnad finns mot våra anställdas fack.Ingen politisk valpropaganda förekommer,och själv skulle jag bli vansinnig om mina medlemsavgifter till våra organisationer skulle användas till partipolitik.
    Effektiviteten hos en organisation blir ordentligt annorlunda när den fokuserar på sina kärnuppgifter.Vakna arbetare och ställ krav.

  35. Mikael Sundling

    Svar till Andreas Eriksson (2010-09-18 08:32)
    Att denna blogg hittade av mitt i en öm punkt för dig som facklig socialdemokrat ser jag!

    Hur kan du sitta och säga att allt offentligt som skulle drivas privat i Vindeln är skit! När vi ”nästan” inte har provat. Vi har attendo som driver hemtjänsten i Åmsele där är både brukare och anställda nöjda, eller har du fått en annan uppfattning.

    Det ni är rädda för inom facket är att ni ska tappa den kontroll ni vill ha över verksamheterna ingenting annat!

    Vinner vi valet kommer vi i första hand att lägga ut hemtjänsten på entreprenad. Det lysande exemplet från Åmsele är det som har övertygat oss

  36. Mikael Sundling

    Svar till Rickard (2010-09-18 07:51)
    Mycket bra information! Jag tycker LO facken sätt att agera i denna valrörelse är häpnadsväckande. Ett rent hatiskt synsätt mot alliansen har de. Att bla skita i att informera om att jobbskatteavdraget gett deras medlemmar den största lönehöjningen på många år tycker jag är oanständigt, oetiskt och omoraliskt.

  37. Mikael Sundling

    Svar till Anders (2010-09-17 19:36)
    Visst låter det konstigt! Jag anser att facket själv ska betala lön till sina lokala representanter. Att få lön från den man ska kontrollera är det dummaste jag någonsin hört. Här måste facket tänka om tycker jag.

  38. Nils-Fredrik är trött på jantelagen i Vindeln

    Om Andreas E inställning vore verklighetsförankrad så skulle all företagsverksamhet drivas i statlig,landsting och kommunal regi.
    Men otur Andreas,hur skulle Sverige sett ut utan entreprenörer med anställda som hela arbetstiden fokuserar på att bli bättre och effektivare.
    Som jag tidigare nämt har tom Kubakommunisterna insett verkligheten och avskedat 500 000 arbetare för att lägga över verksamheten på privata entreprenörer.
    Men i Vindeln skall det tydligen inte lyckas mycket beroende på en gammal konservativ inställning,inte minst bland fackpampar.Vakna och våga pröva framtidsideer!

  39. Mikael Sundling

    Svar till Andreas Eriksson (2010-09-17 16:49)
    Illa skriven blogg! Du är för rolig Andreas!

    Jag skriver att vi är bland de sämsta kommunerna i landet på att satsa skattemedel på äldreomsorgen. (Det berättade bla Pär Lärkeryd under debatten) Vi vet att personalen sliter och gör allt de kan för att hinna med deras uppgifter.

    Är det det som gör att du tycker jag skrivit en dålig blogg? Förnekar du att kommunen satsar för lite pengar på äldreomsorgen?

  40. Rickard

    Helt rätt Fredrik ! Facket ska syssla med medlemsfrågor och definitivt inte politik. Deras medlemmar skulle mer noggrannt syna användandet av medlemsavgifterna. Bidrag till Sossarna, ”konferenser”, ”utbildning”, resor och sammankomster och en rätt ansenlig administration.
    Näe medlemmar i facket, syna hur de använder era pengar! Viljan att vara kvar som medlem kanske sjunker betydligt.

  41. Rickard

    Vill ni gå ur facket och bara ha kvar arbetslöshetsförsäkringen ( EAK )?
    Kontakta M i Vindeln så ska ni få mer info.
    Har hjälpt många ut ur detta elände i många år.

  42. Bättre Allians än rödgrön röra

    Ni som röstade på Centern vid förra valet – hade ni trott att de skulle sitta med de röda smågossarna i knät i 4 år? Hade ni tänkt att Centern skulle förlamas av ett ständigt kompromissande för att hålla sams med S ? Hade ni tänkt att Vindeln skulle gå denna kräftgång ekonomiskt p g a denna koalition ? Tror knappast det. Men rösta på den boprgerliga Alliansen i Vindeln detta år. Vi lovar att inte sätta oss med de röda smågossarna i knät de närmsta 4 åren ! Och vi kommer att göra vårt yttersta för att få ordning på ekonomin.

  43. Linda

    Har länge röstat på Centern i Vindeln. Men att de skulle blanda sig med S har blivit för mycket för mig. Att inte Maud läxat upp E-M om det ? ( kanske hon redan har gjort hoppas jag).
    Nej, jag har taktikröstat på den borgerliga Alliansen i Vindeln i år för att markera mitt missnöje med C. Vet många i bekantskapskretsen som gjort likadant och är hemskt besvikna på C i Vindeln. Ni andra bör nog tänka efter om ni vill se C o S harva på såhär i 4 år till tycker jag. Det vore att svika oss väljare än en gång.

  44. Bättre Allians än rödgrön röra

    Av rödgrön röra blir antingen soppa eller mos. I Vindeln har vi bådadera.
    Imorgon har ni chansen att kommunen får övergå till fastare föda. Den borgerliga Alliansen kommer att kämpa för att få ordning på den miserabla ekonomin, arbetskläder till vårdpersonal, en rätt organiserad socialtjänst, duglighet istället för svågerpolitik, rätt balans mellan landsbygd o tätort, privatiseringar av verksamheter där så är lämpligt, fokus på smnåföretagandet men mest av allt med den enskilde medborgaren i centrum.

  45. n´Helge

    Ja ha vyre centerpartist helle live. Men int trodd ja att dem skull blann se ve röen. Ja ha vorte less ja å på hinna å röste ve Kd den här gånga. Dem törs ja då liit på å dem fer int å svammel ve röen. Ja förstå int va söm ha flyge ti a Ewa-May å en Rune å en Crister. Ja ha ju trodd att dem hadd vöxe opp å fått förstånne.

  46. n´Helge

    Ja va å fick me en spekörv te sossas tälte idag. Å en röblömm. No je dem brano hev o heit tych ja. Å int kunne ja då hör att dem hadd na myche bra förschlaga. Dem gnall mest på n´Reinfelt å a Maud men hadd då int nanting bra schölv te ryggsäcken. Ja kanske na körvbrö. Tro då int att dem je nanting å ha dera kommunkontore. Åsse sto dem dära kommunbron söm en kråkhop å dela ut vallappa. Hä va söm å sprint e gatlöpp för å ta se inn å röst. Men ja röste på KD ja. Tji fick dem. Men körven va goo. Å blömma fick kärringa.

  47. Mikael Sundling

    Svar till Rickard (2010-09-18 10:54)
    Facket behövs absolut! Så en urgång vet jag inte om jag rekommenderar, däremot tycker jag LO förbunden precis som i Danmark ska klippa navelsträngen med Socialdemokratin och jobba för sina medlemmar oavsett vilka partier som styr landet. Ja jag vet historian men förnyelse är viktigt och det tror jag alla Lo-Förbund behöver.

  48. Rickard

    Facket behövs om de arbetar med MEDLEMSFRÅGOR men inte med politik. Hur skulle det se ut om arbetsgivarna ständigt skulle försöka trycka sin politik i halsen på anställda ? Vilket ramaskri det skulle bli från facket.
    Och hur ser det ut att fackliga representanter på betald arbetstid ägnar sig åt sånt ?
    Men behöver du hjälp med frågor om övergångar till enbart EAK står jag gärna till tjänst.
    Som jag sagt. Jag har hjälpt många med detta.

  49. Isak

    För hundra år så hade inte den svenske arbetaren rösträtt
    det var plånboken som avgjorde. För att få rösta och inf-
    lytande över politiken så tvingades man strejka, och sam-
    arbeta med den tidens liberaler. Allt sedan dess har den
    svenska arbetaren, fackföreningrörelsen haft facklig pol-
    itisk samverkan. Dels har man fått medlemmar direkt
    invalda i politiska församlingar för direktinflytande. Och
    dels så har man kunnat motionera om förslag som gått rakt
    till det socialdemokratiska partiet för beslut. Vilka arg-
    ument hade den tidens Moderater för att stoppa arbetarna
    att rösta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.