Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Intressant KF idag!

 

M, C, KD & FP har idag tillsammans beslutat om att anta en stabil budget med tanke på förutsättningarna. Satsningar på såväl skola och äldreomsorg rymms. Men ett varningens finger! Vänder inte flyttlassen från vår underbara kommun så kommer 2014 och framåt bli betydligt tuffare att få ihop.
 
Som det sett ut från åren då vi tillsammans tog över kommunens ledning så har det gått riktigt bra ekonomiskt. Solklart har förändringsprocesser genomförts och det har krävts en hel del obekväma beslut.
 
Vi har även drabbats av en del olyckliga händelser som påverkat vårt resultat negativt. Renforskolan är ett exempel som har kostat och kommer att kosta oss massor med pengar innan den åter igen kan tas i bruk. Dessa pengar har inte varit budgeterade utan har fått lov att tas från befintligt kapital. Men vi är alla medvetna om att det kommer att kosta och måste få kosta för att vår personal och våra elever ska kunna vistas i lokalerna utan att ohälsa ska uppstå.
 
Men jag kan stolt säga att vi har en av landets bästa skolor och äldreomsorg. Att vi dessutom har en personal som tillsammans orkar med flytt och omstruktureringar mitt under en termin är jag/vi hemskt stolta över. De gör ett fenomenalt jobb med tanke på omständigheterna.
 
Trots att en del kontaktat mig och menat att jag ska lyfta fram majoritetens politik och inte lägga ner någon möda på de som gnäller. Kan jag inte låta bli att nämna Socialdemokraternas agerande under dagen. Ett märkligt fullmäktige där frågor från S-gruppen haglade, detta innebär med automatik att alla inte blir besvarade då inte alla svar kan levereras vid sittande bord.
 
Socialdemokraterna kom inte med något eget skuggbudgetförslag, förutom en skrivelse utan redovisade konsekvenser (inga ramar mm) inför budgetåret 2013. Den innehöll en massa text men inte vad deras förslag kommer att kosta oss skattebetalare. Kan med lätthet säga att deras önskelista skulle komma att innebära kostnadsökningar inom i princip alla nämnder. Så när de kom på att man borde ha ett förslag där man kan jämföra mellan förslagen med siffror la de ner sina röster. Med andra ord så tar de inget ansvar för kommunens ekonomi året framöver=(
 
Mycket tråkigt med tanke på att åren 2014 och framåt ser dystra ut med tanke på de budgetprognoser som vi fick redovisade för oss under dagen=(
 
/ Sunken
 
 

 

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Men gamle gosse, det var inte igår! Roligt att se dig.
    För övrigt önskar har Vindeln lycka till. Språkade lite med skolchefen i afton och hörde att ni har det ni gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.