Susanne Helt enkelt

Släng klockan – skaffa en pärm

 

Har funderat lite över tid ett tag. Det började när jag lärde mig att tid inte bara mäts i sekunder, minuter och timmar. Naturligtvis hände detta hos Telia, som genom åren också lärt mig såväl tålamod som självbehärskning.

Jag slank in på Teliabutiken och frågade när min beställda Iphone kunde tänkas komma, och den unge mannen svarade helt allvarligt; "Om sju A4:a." Då jag aldrig varit bra på tekniska termer och enligt barnen är såväl lomhörd som icke-uppdaterad i det svenska språket, trodde jag att det var ett nytt uttryck för en vecka, eller så, och klämde i med ett begåvat "Va?"

Den unge mannen suckade då ljudligt, förde över tuggummit till motsatt sida av munnen och böjde sig ner efter en blå pärm. Han såg mig sedan stint i ögonen, sade ett pedagogiskt "titta" och bläddrade fram sju tättskrivna listor . Och där, på sista raden stod mitt namn. "När alla de här människorna har fått sin telefon, får du din", förklarade han med hög och tydlig röst så jag skulle höra och förstå.

Så nu vet ni också att tid går alldeles utmärkt att mäta i A4:a. I alla fall hos Telia. I morgon lovar jag återkomma med en annan Teliaberättelse ur verkliga livet. Men den handlar inte om tid, utan om teknik. Ha en trevlig trettondagskväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.