Jag har en date med Elvis på lördag..

På lördag ska jag ha en date med Elvis…ja inte han själv men hans musik. Då arrangerare vi en konsert med Göran Engman som trollband hela svenska folket när han sjöng "Crying in the Chapel" för Wilma i Skärgårdsdoktorn.

Nu gör han en konsert i Vilhelmina kyrka på lördagkväll och blir förstärkt med Vilhelmina kyrkokör. Det kommer att bli en häftig upplevelse, konserten har fått strålande rescentioner i pressen så det ser jag verkligen fram emot.

Jag är uppväxt med en massa mostrar som under hela min uppväxt haft synpunkter på hur jag ska tycka och vara. När det gällde musiken så var det Elvis som gällde och inte Tommy Steele, sen när jag själv valde så blev det Beatles och inte Rolling Stones. Jag önskar mig själv jubileumsalbumet med Beatles som kom ut i höstas. När jag blir rik ska jag unna mig det.

Ett annat musikminne som jag förknippar med mina mostrar är dansband och danser. Jag älskade att se när folk dansade och försökte tidigt smita in på Folkets hus för att få titta på när mostrarna dansade. Men dom verkade ha nån sorts antenner eller tentakler som så fort jag lyckades komma in sökte rätt på mig. Sen ställde dom sig och stirrade med ilskna ögon och väste …..uuuuuuttttttt.

Långt senare berättade en av dom hur vansinnigt pinsamt dom tyckte att det var när en snorvalp som jag kom in där och dom skulle verka världsvana och stora och då ville dom inte att några femtonåriga syskonbarn skämde ut dem.

Ja idag är det knappt någon dans alls och det är synd för med dagens stillastigande arbete skulle man verkligen ha behövt en danskväll eller två i veckan för att ställa sig på ett löpband eller sitta på en träningscykel känns inte riktigt lika kul….

Men det är väl därför man sväller lite både här och där med åldern…..

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.