Ledig dag med kommunfullmäktige och städning

Idag är det ledig dag och den kompletteras med städning och att lyssna på websändningen av det första fullmäktigesammanträdet efter valet.

Förra veckan blev en succe för Kulturen i Vilhelmina. På alla våra föreställningar kom det glädjande nog stor publik. Det blev en bred kulturvecka från vår sida.

Vårt dansresidens avslutades med en visning av arbetet de gjort under sina veckor i Vilhelmina. Både onsdag och torsdag fick servicehusen och Solsidan besök av Greger Ottosson och hans föreställning "Berättlser från en kökssoffa" som blev mycket uppskattad.

Greger är en människa som ger publiken tid att möta honom efter sin föreställning.Med skrönor och sitt munspel trollbinder han sin publik och ger alla tid att själva berätta sina historier och skrönor efteråt vid kaffet gör honom till en härlig kulturarbetare.

På torsdag fick mellanstadieleverna i två föreställningar av "Två tennisskor"  Pjäsen bygger på samma historia som Peter Barlach berättar om både i sin självbiografiska och uppmärksammade bok Inte bara tennis (nominerad till litteraturpriset Slangbellan) och novellfilmen Två tennisskor (första pris i New York International Film Festival). Filmen har bl a använts i utbildningssyfte för familjer i sorg av Röda Korset, Rädda Barnen och BRIS.

Efter föreställningarna fick eleverna träffa Peter Barlach som också under två dagar jobbade med elever i mellanstadiet i det Skapande skola projekt som pågår där.

Fredagen fick vi besök av Jämtlands Länsteater, Estrad Norr som gav föreställningen "Den som lever får dö" en tragikomisk föreställning om livets förgänglihet för en fullsatt salong. Lördagens föreställning "Norrlands Akvavit" av Torgny Lindgren med Västerbottensteatern missade jag tyvärr men även den hade en lika stor publik fick jag veta och det känns fantastiskt roligt att veckan blev så lyckad.

Själv hade jag en ledig lördag och söndag och tillbringade den delvis med ett dygn på Hotell Lappland där jag fick se Refreshment och njuta av god mat i trevligt sällskap. Konstigt nog insåg jag att jag aldrig varit privat på en sån tillställning men det kommer jag med all sannolikhet att göra om.

Men idag är det städning som gäller och på onsdag blir det mitt första kommunstyrelsemöte där jag har blivit invald som ersättare. Det ska bli spännande att få delta i den nämndens arbete och få lära sig mer om hur det fungerar.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.