En mycket tänkvärd föreläsning…..

har jag lyssnat på ikväll när "Hemlige kocken" Mats-Eric Nilsson pratade om matfusket och alla tillsatser i färdigproducerad mat.

Jag köpte den första boken "Den hemlige kocken" när den kom ut och sträckläste den på väg från Arlanda till Hallunda. Boken gav jag sen bort till en väninnas man som är kock.

Det fanns mycket tänkvärt i boken. Jag upptäckte att när jag läste innehållsförteckningarna på mat efter det så begrep jag ingenting av vad matvarorna innehöll.

Det resulterade i att jag blev lite mer matmedveten och försöker handla så ren mat som möjligt men det är inte lätt här uppe. Då är det tur att vi istället har mycket av vårt skafferi i naturen med älgkött, renkött, kantareller, hjortron, lingon osv.

Vi har också flera fantastiska lokala matproducenter och två gårdsbutiker där jag försöker handla så ofta jag kan.

Ikväll köpte jag alla tre böckerna av Mats-Eric , både "Hemlige kocken", "Äkta vara" som är den andra boken och den senaste som heter "Döden i grytan" naturligtvis ficka jag även en personlig autograf i dem så böckerna kommer jag att  vara rädd om.

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>