Ska vi vara rädda nu eller…

Igår blev det en dag i Stockholm som började med att vi fick cirkulera ovanför Arlanda i en timme för att de bara fanns en landningsbana skottad. Sen iväg till stan och blev upphämtad i Hornstull för vidare färd till Hallunda och Riksteaterhuset.

Ett focusgruppsmöte och sen julbord med all personal och även pensionerade riksteaternanställda var med så det var kul att få säga hej till flera av dem som man inte får träffa så ofta nu för tiden.

Sen var det träff med Web avdelningen och Ylva som hjälpte mig med att få till lite problem med hemsidan. Men det fixade hon lätt som en plätt så nu fungerar allt som det ska.Hemfärden blev en halvtimme sen men gick som en dans och tog bara en dryg timme, de måste ha haft rejält med medvind.

Idag har jag varit ledig och bjudit sonen med familj på middag. Idag blev det älgfärsbiffar med potatis. Nu känns det skönt att ha en ledig helg framför sig.

Tidningarna skriver idag om sms, facebook m m där nu falska meddelanden om bombhot cirkulerar. Jag tycker att det är vidrigt att människor drar mynt av en sån händelse som förra helgen.

Vad vinner man på att sätta skräck i folk, det sista vi vill är väl att människor blir så rädda att de inte törs gå ut eller att de skaffar vapen. Sen kommer väl krav på att vi ska ha rätt att köpa vapen för att skydda oss  bara på USA och den vansinniga vapenlag som finns där.

Vi får nog sluta vara så godtrogna att vi inte tror att likadana händelser som sker ute i världen inte ska kunna hända här. Men att gå och kring och skrämma upp folk i onödan är väl rent ut sagt idiotiskt. Det är nog mer farligt med en skrämd befolkning i så fall.

Sverige är inte förskonat vi har redan haft två ministermord, vi har haft lasermannen och hagamannen och en hel del andra brottslingar som satt skräck i samhället. Låt oss inte falla i fällan att bli vettskrämda nu…

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Emanuel

    En fråga….. vad vill du mitt ditt egagemang i politiken? Nästa följd fråga – Vad vill du med det kulturellea i Vilhelmina?

  2. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Emanuel (2010-12-18 03:59)
    oj den frågan är inte lätt att svara kort på, men jag vill vara med och utveckla vår kommun så att arbeten skapas, att vi får en bra skola, vård och omsorg, att fritidsgården får utveklas. Jag vill vara med om att skapa en kommun som växer, där nya företag etableras och arbetstillfällen skapas för oss som bor här. Kulturen vill jag forsätta utveckla i ex skolan men även den offentliga. Vi kommer att bli årets berättarkommun nästa år och det hoppas jag sprider sig till hela kommunen, likaväl som den samiska vecka som vi planerar inför hösten..men lika viktig är de kulturhistoriska delarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.