Går det ens att diskutera saklig politik utan personangrepp,,,

Jag erkänner…jag föll i fällan själv men det ska inte upprepas men jag hävdar fortfarande som jag gjort under alla år….

Om alla beslutade sig för att skriva om just sakpolitik och lät bli att stoppa in personangrepp eller hat till ett visst parti så skulle debatten bli betydligt intressantare. Istället så späs haten på och det blir allt otrevligare att läsa bloggarna.

 Om nu denne bloggare är så vansinnigt intelligent som alla påstår borde han väl föregå med gott expempel och verkligen diskutera poltik men så är det inte ..det blir bara värre och värre…från alla håll…Under 4 år har vi inte fått höra annat från Alliansen att de är de som bestämmer , de har makten, väljarna valde dem…..

Nu är situationen den omvända och nu är plötsligt väljarna förda bakom ljuset, hur kunde de välja sossarna att styra kommunen osv….

Varför inte komma med konkreta förslag på hur man vill att kommunen ska styras, vilka idéer finns om hur näringslivet ska utvecklas, men det görs inte utan istället så skriker man diktatur, att nu styrs kommunen av en despot, väljarna har inte förstått hur de röstat, socialdemokraterna rår för allt ont ute i världen osv osv osv…

Sånt går ju inte ens att diskutera, jag har flera gånger försökt diskutera sakpolitik under valåret men det har jag inte fått några svar på eftersom jag upplever att vederbörand inte alls är intresserad av att ens diskutera politik utan istället bara vill nedgöra sossarna i Vilhelmina och framför allt alla sossar i hela världen.

Läser med förskräckelse om mordförsöket på S-politikern Bernt Andersson i Umeå och undrar hur det ska sluta när politiker i Sverige attackeras på öppen gata. Har den typen av våld nu fått fäste ordentligt även hos oss.

Men jag tänker inte låta min julefrid störas av detta och lämnar det bakom mig som kungen säger….

Nu är nästan alla julförberedelser klara. Maten inhandlad, skinkan ungsstekt, köttbullar, Janssons frestelse, Västerbottens paj mm ligger i frysen. Julgranen är klädd och julklapparna är inslagna och idag ska vi ha lilla julafton för det äldsta barnbarnet som åker till sin pappa imorgon för att vara hos honom en vecka.

Idag ska jag baka några kakor och göra lite godis. Vi brukar som jultradition åka till badhuset och julbada på julaftons morgon , det har varit en tradition sedan mina egna ungar var små. Men i år blir det nog inget bad. Mina två äldsta döttrar är förkylda och den yngsta hos sin pappa i Thailand och SMHI hotar med -33 grader på julafton och då är det lika bra att hålla sig inne.

Så idag ska jag åka upp till graven och sätta ljus på mamma och pappas grav. Jag har i år efter ett bra tips köpt plastljus med fladdrande ljus som går på batterier och lyser i två månader. Det blir bra för annars tycker jag att varje gång när jag kommer upp till graven så har ljusen slocknat för tidigt och det mesta av ljuset är kvar.

Men nu får det vara fint länge iställlet och det känns bra…så nu ska jag njuta av en lugn och stressfri jul…och njuta av julfriden,,,,

 

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

 1. "Less på skitbloggandet" men nöjd nu.

  Detta tycker jag var en bra blogg, intressant och givande, tycker likväl som du att mordförsöket i Umeå är bedrövligt. Tror även det kan bli på det sättet när det är ständiga personangrepp i olika medier, till slut är det någon sjuk människa som inte kan sära på rollerna. För övrigt håller jag med dig fullständigt när det gäller gravljusen, undra om det är någon där på nätterna o blåser ut de=)) God jul på dig.

 2. Lars M

  Jag håller med, och tycker att ledningen för ALLA partier så här i juletider borde gå ut och förbjuda alla personangrepp på nätet eller IRL. Den som ägnar sig åt det skulle åka ur partiet. Sen ska förstås de ledande politikerna gå före och inte officiellt uttala sig om andra politikers utseende/privatliv/företagande/yrke etc utanför politiken. Vad man pratar om hemma vid köksbordet eller i sina slutna möten är en annan sak, men personangrepp inför öppen ridå är inte bara sårande för den det handlar om, det skadar också trovärdigheten för den som utför dem samt för hans/hennes parti.

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Lars M (2010-12-23 11:32)
  Det har antagits en hederskodex för hur man ska bete sig men om jag inte är felunderrättad så har alla partier ställt sig bakom den utom KD och så länge alla inte drar åt samma håll när det gäller netiketten så kommer det att fortsätta…

 4. Lars M

  Men bara för att inte alla drar åt samma håll (så är det förresten sällan) så betyder väl inte det att alla ska släppa repet? Ju fler som uppför sig bra, desto sämre framstår de som inte uppför sig. Så fort man sänker sig till någon annnans nivå så är man inte bättre själv. Det är i alla fall min åsikt.
  God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig!

 5. Peter

  Det som ingen i S verkar förstå allvaret i är de manipulationer som åsidosatte både valberedningens och alliansens nomineringar. Valberedningen hade socialdemokratisk majoritet precis som i måndags. De här spelen att styra oppositionen har despotiska drag. Att många i Kd är förbannade och kränkta är helt förklarligt.

 6. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Lars M (2010-12-23 12:50)
  Naturligtvis är det så, men om du inte ens kan föra en saklig diskussion utan att ständigt bli påhoppad är det svårt att ignorera de ständiga utspelen som görs. Ingen människa ska behöva bli bespottad och nedvärderad som person för att du engagerar dig politiskt.

 7. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Peter (2010-12-23 14:27)
  det inlägget kommenterar jag inte ens eftersom jag står bakom mitt eget parti i den fråga. Den kan jag diskutera öga mot öga men inte på en blogg som definitivt kommer att misstolkas i det oändliga..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>