Äntligen rör sig termometern åt rätt håll…

igår ringde yngsta dottern från Kamala i Thailand och önskade God Jul, hon hade badat hela dan och temperaturan var + 32 grader, jag berättade att det var samma sak hemma att temperaturen  var 32 grader här också men minus.Vilken skillnad, det är nästan obegripligt att tänka sig 64 graders skillnad.

Julaftonen blev lugn och trevlig, dotterdottern som är 1,5 år fick i lugn och ro öppna sina julklappar utan nån hemsk tomte som skrämde henne. Hon verkade gilla allt hon fick och öppnade alla paket själv med lite assistans från mamma och mormor.

God mat åt vi också och idag är det dax för familjemiddag med alla ungarna och deras familjer, ja förutom den yngsta då som inte är hemma…

Sen ikväll blir det myskväll på Lilla Hotellet tillsammans med en väninna, det har blivit en tradition att gå dit på juldagen och träffa alla återvändare som är hemma och firar jul.

Nu går vi mot ett nytt år och jag läser i tidningarna att nu blir det ännu tuffare för de som är sjuka eller handikappade att få ersättning från Försäkringskassan. Nu är inte läkarna längre trovärdiga att bedöma om en människa har inskränkningar för ett arbete utan nu ska en handläggare på FK vara den som avgör ödet.

Det kommer med all sannolikhet att resultera i ännu fler sönderslagna familjer, ännu fler utslagna, ännu fler socialbidragstagare, ännu fler hemlösa….

Resultatet hittills för Reinfeldts poltik i det här området var visst 16 miljarder plus i statskassan som man sparat in på sjuka och handikappade människor.

Sen läser att Reinfeldt tycker att kvinnor arbetar för lite och gör för mycket oavlönat arbete i hemmet, så nu vill han att alla ska jobba heltid och att det ska bli lättare att anställa "hembiträde" eller använda hushållsnära tänster för barnomsorg. Föräldrarna ska känna sig trygga när det jobbar att barnen har det bra.

Ja jag vet inte vad jag ska säga, jag har jobbat heltid i hela mitt liv, barnen har varit på dagis och jag har aldrig varit otrygg med den saken. Men jag funderar ju lite på hur KD ska ställa sig till det förslaget. Eller det kanske helt ligger i riktlinje med deras poltitik om de nu finns kvar till nästa val.

En annan sak som jag också funderar över så här i slutet på året är hur regeringen kan ösa pengar över 18000 jobbcoacher och sen inte ens ha ett krav på nån slags redovisning över hur pengarna använts om de överhuvudtaget genererat några nya jobb. Vi har väl i alla fall inte sett nån jätteminskning av arbetslösheten åtminstone inte i vår egen kommun.

För jag ser ingen skillnad mellan socialbidrag och regeringens bidrag till jobbcoacher annat än att det för de förstnämnda är det det minsta summan man kan leva på och för de andra så kan de skaffa ett skrivbord och kalla det för jobb och det ligger väl helt i linje med Moderaternas politik

Men nu är det dax för nästa kaffekopp så här på juldagsmorgonen….

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Birgitta J:n

  Det är absolut dags att sluta skrämma barnen med dessa hemska tomtemasker som finns att köpa eller ligger hemma i jullådan!
  Så tänkte vi också denna jul…
  Ha en fin fortsatt julhelg!

 2. Kristina Norman

  Inga skrämmande tomtemasker här heller., så mamman(jag) fick också lugn och ro…
  I övrigt håller jag med i ditt resonemang om Reinfeltdh och hans omvända Robin Hood-taktik. Tyvärr hat vi nog inte sett änden av det eländet ännu. Säga vad man vill om den karl men han är kreativ i sin buisness…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>