60 000 kr per kvadratmeter och bara repriser…

är gränsen som nu snart är nådd. Det är bostadspriserna i storstäderna som ökar lavinartat, vem sjutton har råd med såna bostäder annat än de mest välbeställda i samhället.

Men jag undrar när bostadsbubblan brister, hur många männisor kommer då att hamna i skuldfällan för att de köpt en dyr bostad för flera miljoner som förlorar i värde och kanske måste säljas till underpris och hamnar då i en skuld som ändå måste betalas.

Jag är glad att jag numera sitter i en hyrd bostad och inte ett hus, Glad att slippa stigande räntor och skyhöga elpriser.

En annan nyhet är mellandagsrean som lockar tusentals människor ut för att tokhandla. Men nu har affärerna inte ens de produkter som man lockar med i annonskampanjer och folk blir naturligtvis förbannade och känner sig lurade. Först julklappshyrsteri före jul och sen mellandagsreahysteri…tur att man varken har det ena eller andra.

Men ett fenomen är trots allt detta att butikerna smyghöjer priserna en period innan rean så när rean väl infaller så är det inte billigare än innan höjningen. Men så är det, vi konsumenter blir nog lurade för det mesta…det gäller att se upp …

Nu har i allla fall temperaturen stigit och idag har det varit -4,7 grader och det är en väsentlig skillnad mot de -32 som vi hade på julaftonen. Det resulterade i en skön promenad med hunden som jag trodde skulle få mig att piggna till men istället känner jag mig ännu tröttare. Det måste bero på att man inte kunnat vara ute så mycket de sista veckorna…

Men ikväll blir det slöslapparkväll framför TV.n och det är väl bara att hoppas på att det finns nån film som man inte sett 5 gånger redan. Jag tycker att det är otroligt trist att de kör samma filmer som gått de sista månaderna, lite mer fantasi borde dom väl ändå ha. Det finns ju massor med europeisk film som de skulle kunna sända. Men icke …hellre samma filmer om och om igen och repriser på varenda serie verkar vara både SVT:s och reklamkanalernas filosofi….

Men å andra sidan kan man ju stänga TV:n och läsa en bok…..

 

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>