Hur dumt får man uttala sig som utrikesminister egentligen?

Den sista tiden har vi fått läsa om katastroferna som drabbat Japan, med tsunami, jordbävning, städer som försvunnit, tiotusentals människor saknas, kärnkraftverk som exproderar och riskerar härdsmälta.

Vi har via massmedia fått höra rapportering om hur människor flyr undan och hur landet befinner sig i kaos och i en humanitär katastrof.

Då kommenterar Carl Bildt vår utrikesminister läget i Japna med följande ord:

"The Nordic world has i discreet charm. No earthquakes. No tsunamis. Är det ingen måtta på hur klantigt den karl får bete sig. Han är snart en skam för Sverige när det gäller utrikespolitiken.

Har karln inget vett alls?

Man kan ju undra varför inte Reinfeldt tar honom i örat för de idiotiska uttalanden han ständigt gör.

Samma sak gäller det flata beteende som han uppvisar mot Libyen och Afrikas länder. Det där med tyst diplomati fungerar visst inte så bra när det gäller Carl Bildt , det blir närmast genant med hans brist på agerande.

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Leif Danielsson

    Suzanne, Bildt är en uppblåst pajas som fullständigt tappat omdömet. Jag läste samma sak och ingenting förvånar mig längre när det gäller den mannen.
    Jag har ett roligt minne från Västerås, när Bildt hade mött verkligheten i forna Jugoslavien och tydligen fått någon slags uppenbarelse och försökte vara folklig.
    Han skulle valtala inför valet och äntrade scenen. En hel hop arbetare från ABB och andra industirer hade mött upp och efter hans inledning bombarderade de honom med ruttna tomater. Han fick dra sig tillbaka med svansen mellan benen. Ungerfär samma sak hände i Rosengård, där de bad honom dra åt he…te inför TV-kamerorna.
    Jag önskar svenska gräsrötter kunde stå upp på samma sätt idag.

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Nämen , snälla Suzanne det är ju inte första gången den karln säger obetänksamheter . Det vore snarare förvånande om det kom något vettigt . Vad det gäller Afrika så har han ju åtminstone tidigare haft egna ekonomiska intressen där att bevaka !!! Vad begär du egentligen ?

  3. Aroon

    Jag känner ”Calle” väl. Visst kan han vara lite bångstyrig ibland, men att ta honom i örat hjälper inte. Den erfarenhet jag har fungerar en rejäl nosring bäst. Visst känner han sig maktlös och mitt sitt dåliga ordföråd och bristen att förklara sig, brukar han böla rakt ut. Det är tjuren Calle som för det mesta får stå fjättrad i lagårn.
    Var det den Calle som menades?

  4. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Inga-Britt Gustavsson (2011-03-14 20:20)
    Nej det är inte första gången och jag fattar inte hur Alliansen stillatigande kan hålla honom bakom ryggen när fadäserna bara blir fler och fler, man undrar vilken hållhake han har på Reinfeld, för något måste det vara som göra att ingen säger något..

  5. sosse

    Högborgerliga Bildt skulle göra ett tillägg till sitt uttalande.
    Nämligen:Fastän vi inte har några naturkatastrofer så kan vi ändå inte få kollektivtrafik och elnät att fungera ,utan blir det 20 grader kallt i Sverige så stannar el och trafik och det blir totalstopp i hela Sverige.
    Måtte vi förskonas från naturkatastrofer för det skulle nuvarande regering aldrig klara av hantera.Speciellt inte med bekväma och pompösa Bildt i regeringen!

  6. Carl-Bildt

    My tweet on Nordic world was meant to say that the risk of tsunami- or earthquake-caused nuclear problems here is very different.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.