Man tar sig för pannan……virka luftmaskor utan garn….

Mittnytt avslöjar ytterligare ett vansinnesslöseri av vår alliansregering. Nu kan man i ett Fas 3 projekt lära sig virka !

Projektet beskrivs som att deltagarna skall sitta och virka små blommor som sedan läggs ut till försäljning. – det finns bara ett problem…..det finns inga pengar till nåt garn!

Detta till trots deltar 10 st FAS3 personer i projektet, där håvar alltså arbetsgivaren in 50 000 kr/månad för en skandalös verksamhet. Finns det inga gränser för hur mycket man kan förödmjuka utsatta människor idag.

Magnus Sjödin, moderat kommunalråd i Sundsvall försvarar reformen med orden:

"Här får de i alla fall någon slags arbetmarknad"

Mittnytt avslöjar att virka utan garn är ett av de Fas 3 projekt som får pengar av Arbetsförmedlingen:
 

Jag undrar hur länge det dröjer innan någon startar ett musikföretag och anställer FAS3 personer för att spela luftgitarrr…det är ju också ett musikinstrument…

Man funderar hur länge dessa dumheter ska få fortgå, hur länge ska man förnedra människor på det här viset.

Sist jag var i Stockholm gick jag förbi ett coachföretag som erbjöd andra coacher utbildning i hypnos och efter 3 tillfällen så var man utbildad. Jag blir skrämd över hur sånt här hanteras.

Finns det ingen lag som säger att man inte får idka den här typen av verksamheter utan att ha en ordentlig utbildning i botten. ….Tydligen inte….allt går ut på¨att tvivelaktiga företag kan håva in pengar ur våra skattekistor för att bedriva en tvivelaktig verksamhet utan någon som helst kontroll från något håll.

Jag har absolut ingenting emot entrepenörskap men detta är osunt, detta är den nya tidens ockrare och lurendrejare.

När företag som ovan beskrivits får pengar utan kontroll men en kvinna som vill starta en butik i Sorsele och sälja kläder får nej till hjälp med lån och finansiering från alla håll då inser man att något är väldigt fel med det system som alliansen skapat…

 

Etiketter: , , , , , , , ,

11 kommentarer

  1. Jag

    bättre än att dom sitter hemma med bidrag iallafall! tror domflesta e trött på att alla ska få bidrag utan att göra något!

  2. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Jag (2011-05-03 18:17)
    Det är alltså bättre att sitta på en ”arbetsplats” och göra ingenting och ge arbetsgivaren 5000 kr i månaden för varje person än att hitta meninsfulla arbetsuppgifter. Nej FAS3 är ett misslyckat projekt. Det är alldeles för liten kontroll över hur pengarna används och för mycket av gråzonsföretag som kommer i åtnjutande av pengarna utan någon som helst kontroll

  3. Kristina Norman

    Om ”dom ” inte behövde virka luft blommor så kanske ”dom ” skulle kunna söka vettiga jobb… Men då har man satt upp regler som förbjuder att, den som har oturen att bli inskriven i den här rappakaljan, är förbjuden att söka jobb eller utbildning som leder till nått vettigt. Det här är inget annat än skandal och den som tar detta i försvar har inte tänkt klart!

  4. Aroon

    Det kan ju ses som ett ekorrhjul. Arbetslösa skapar jobb till jobbcoacher och arbetsförmedlare som i sin tur skickar arbetslösa tillbaka till arbetslöshet genom projekt som inte leder nån vart. Ett meningslöst system som verkar mera socialistiskt än vad alliansen verkar få det till. Jag såg en expert som uttalade sig och han menade att alla fas-3:are genom att de inte får utföra något reguljärt arbete, utan som det heter något i stil med ”andra uppgifter” som i klartext inte leder till ett jobb utan arbetslöshet på obegränsad tid. Är det vad Maud & Co hade som mål, var det inte det motsatta?
    Detta om något måste vara ett resursslöseri av stora mått. Att Maud misslyckades som näringsidkare behöver inte betyda att arbetslösa nu ska utföra jobb gratis vilket får anses som en hämndaktion av henne. Mycket dåligt gjort och det sänker centern till det lägsta lågvattnet, för att inte säga det är så torrt så det ryker fnöske runt partiet.

  5. Upp till kamp

    Din kommentar om fas 3 och luftmasker är nära på politiskt rabiat. En något mer sansad analys vore att det är arbetsförmedlingen som operativt svarar för fas 3 – inte alliansregeringen.

    Apropå virkning, för luftigt och fluffigt var det i Juholts 1 maj-tal. Kanske är det dags att ni börjar sälja virkade röda rosor om vi ska få råd med alla de fagra bidragslöften som ges?

  6. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-05-03 19:11)
    Hade det inte varit bättre att sätta dom i en utbildning som kanske resulterat i ett jobb så småningom, är det inte det som är det största problemet att inte de arbetslösa matchar de jobb som finns ofta pga av att utbildning saknas..

  7. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Upp till kamp (2011-05-04 13:08)
    och på vilket sätt är den rabiat. Jag tar del av nyhetsflödet och reagerar på vansinnigheter, men det lustiga är att ingen från allianshåll någonsin sen de kom till makten har kritiserat de vansinniga BIDRAGSKOSTNADER som ges till ”företag” utan kontroll. Jag säger inte att bidrag är av godo för någon men detta resursslöseri som alliansen håller på med är bara för mycket…

  8. Krister Klermalm

    Med Fas 3 har du en låg ersättning, och den är inte högre än vad du får av försörjningstödet eller mindre. Egentligen så slussas folket runt i olika system ovh pengar tas ifrån olika kassor (kommunalt eller Statliga).
    Det är bra att du har någonting att göra om dagarna, det gör jag utan att behöva vara med i en sysselsättning anordnat åtgärdad arbetsplats.
    Det är alliansregerigen som skapat regelverken till Fas 3 och AF utför deras direktiv. Förödande hur det låser in folk av dessa regler att inte kunna gå kurser, söka jobb elelr starta et företag under tiden. Vad vad dem sa i förr förr valet – ”frihet och valfrihet åt människorna att ta sit egna ansvar om sina liv” – vad är Fas 3 en inlåsning av detta.

  9. Karolina Svensson

    Till Kristina Norman: Jag är själv inne i Fas 3 och måste söka jobb minst en timme per dag( dessutom på ”arbetstid”. Arbete går ALLTID före Fas 3, så där har du fel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.