Norra regionen och tofsvipor

Med ett ihärdigt förkylningsvirus som sällskap blev den gågna veckan ändå intensiv. Distriktsstämma för Centerpartiet, årsmöte med Pollux i Kasamark, kommunfullmäktige, lokalradio, tung landstings ekonomi , planeringsdag för smärtrehab samt möte med rehab från Region norr. Utbildning av nya politiker samt Länsförsäkringar bolagsstämma. Dessutom Bygdegårdarnas distriktsstämma idag.

Det blev ändå starka intryck för mig att höra hur väldigt olika sjukvården fungerar för människor från olika ställen i Norrland trots samma behov. Det är mycket stor skillnad på hu en stroke eller andra hjänskador tas omhand beroende på om man bor i Sävar, Arjeplog, Sveg eller Terhörningsjö.

Frågan om hur vår kommande region ska se ut har gått som ett gemensamt tema under hela veckan. Jag hoppas än med på att nuvarande sjukvårdsregion dvs de fyra norra länen ska samsas. Och det viktiga är människors vardagsfrågor kring sjukvård, missbrukksvård, utbildning och kulturen. Mötet med rehabfolket från regionen gav mig än fler argument från verkligheten.

Idag slutade veckan med det roligaste mötet. Tofsvipan som vadade i smältvattenkanten. Står man riktigt stilla som en tall kan tofsvipan bli en riktigt nära bekantskap. Ett ögonblick för själen och förkylningsvirus blir mer banala. Jag tror tofsvipan gillar att norra sverige blir en region.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>