Sångsvanarna har landat – mitt i debatten!

Familj som söker boende i Umeå

Nu har alla chansen att besöka Umedeltat för att studera den rekordartade samlingen av sångsvanar på väg mot alla nordliga trakter. Den nordliga dimensionen!!

Vi kan tacka många olika kunniga personer i Umeå som under årens lopp lärt oss mer om betydelsen av Umedeltat för norra sfärens fågelliv. De kunskaper som borde respekteras har i skuggan av en bedrövlig planering kring botniabanan av många okunniga mest beskrivits som sabotage och okynne.

Nu har rekordmånga sångsvanar landat mitt i debatten. De illusterar än en gång hur okänsligt järnvägsplanerarna agerar.

För att äntligen komma fram med Botniabanan borde infrastrukturminster Åsa Torstensson ta banverket i upptuktelse och begära en bansträckning som ligger klart utanför Natura 2000 området och de känsligaste delarna av deltaområdet. SNF, Svenska Naturskyddsföreningen, har presenterat ett sådant alternativ inför bl.s. Miljööverdomstolen.

Då kan sångsvanarna komma tillbaka många gånger!!

En kommentar

  1. Ej fågelskådare

    Visst är bansträckningen genom Natura 2000 bedrövlig. Men ännu mer bedrövlig är den genom stan med godsrisker och buller för människorna. Plus problem med nya bostadsområden.
    Infrastrukturminister Åsa Torstensson bör ta detta på lika stort allvar som för fåglarna.
    Då finns det redan utredda västddragningar som är klart mer ändamålsenligare än den i öst, och ännu mer än den östliga SNF föreslår och Banverket underkänt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>