Norra länken, sjuksköterskor från Finland och behovet av påskkvastar


Det pratas alltmer om att Umeå kommun borde förskottera delar av de statliga vägsatsningarna runt Umeå. Jag kommer personligen att föreslå infrastrukturminister Åsa Torstensson en gemensam finansiering för att snabba på byggandet av norra länken dvs vägen genom f.d. I 20:s övningsområde. Åsa besöker Umeå den 18 april och då genomför vi ett seminarium om infrastruktur. Den delen av vägpaketet har den allra bästa ekonomin och nyttan. Däremot är länken över älven förbi Backens kyrka och Röbäcks-slätten rena konkursen både för ekonomin och närmiljön.

Det är uppenbart att statens finanser inte räcker för att uppfylla alla förväntningar på bra infrastruktur runt om i Sverige. Det gäller alla slag av infrastruktur som både stora och små vägar, järnvägar, mobiltelefoni, bredband åt alla m.m.

Färjeförbindelserna över Kvarken till Österbotten är en transportled som fungerar sämre än någonsin. Jag är övertygad om att Universitetssjukhuset skulle kunna nå många sjuksköterskor från Wasa och Österbotten om färjeförbindelserna fungerat. Det skulle säkra sjukvården i Umeå hela sommaren.

Så här i påsktider brukar påskkvasten komma till heders. Kanske nog så säker att komma över Kvarken med.

Glad påsk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>