Holmlund kastar sten i glashus + infrastruktur

Lennart Holmlund är besviken på Centerpartiet över att regeringen genomför vissa delar av den socialdemokratiska utredningen att förändra skatteutjämningen till landets kommuner. Det handlar om löneläget i de olika kommunerna ska påverka skatteutjämningen.

Centerpartiet var mycket tveksam till förslaget och i förhandlingarna inför vårpropositionen blev kompromisen att införa hälften av ursprungliga förslaget. Sanningen är att (s) och flera andra partier i framförallt Storstockholm varit starkt pådrivande. Hur har Holmlund klarat debatten inom sit eget parti?

Idag och imorgon kommer Åsa Torstensson till Umeå. Det är ett enormt intresse att träffa henne både för uppvaktningar och seminariet i morgon. Verkligheten är att det fattas pengar för att klar vägar, norrbotniabanan, sjöfarten m.m. Nu behövs nya sätt att klara finanserna. Jag kommer att föreslå att staten och kommunen samsas om att snabba på byggandet av Norra länken genom I 20:s övningsområdet. Det skulle löna sig hur bra som helst.

En kommentar

  1. Josef

    Hur ser du på framfarten av Botniabanan, när kan man förväntas att den ska tas i drift? Tycker det har varit ovanligt lite stoff i medier om bygget på sistone, är allmänheten mättad månne av ornitologernas klagosång?

    Ps, har länkat till din blogg från min, http://www.fotografiker.se/ .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>