Umeå tjänar miljoner på att skapa jobb för unga

Idag har budgetberedningen i Umeå kommun rullat vidare. Det slog ner som en bomb idag att Umeå kommun vinner kraftigt på att regeringen sänker arbetsgivaravgiften för unga mellan 18-25 med knappt 10 % andra halvåret 2007, därefter 11,11 %. Inim Umeå kommun jobbar så många i dom åldrarna att kommunen vinner 15 – 20 miljoner/år genom lägre avgifter.

Nu gäller det att använda resursen offensivt. Olika verksamheter kan anställa unga och få resurser över. Kommunen kan gå vidare med att bjuda in bemanningsföretag att hjälpa till med att ordna ungdomsanställningar inom alla olika områden. Det gäller att komma ihåg de unga som har funktionshinder.

Summa summarum visar det sig att kommunen blivit vinnare på regeringens vårproposition. Även satsningen på olika utbildningar, lärlingsutbildning på gymnasiet bekräftar bilden. (s) har i sin propaganda lyft fram allt tänkbart negativt. men verkligheten hinner ifatt. Samma sak gäller de nya stöden för de som varit långtidssjukskrivna.

Dags för långhelg. Jag minns ingen valborg med musöron på hägg, björkar och sälg. Hög tid att rensa jordgubbslandet från fjolårsbladen. Motorcyklarna är framme och en del gör säsongsdebut i utomhusbadet. Men ta det lungt! Läste i vägverkets statistik att motorcyklar och mopeder fortsätter öka antalet döda i frafiken. Tillsammans med cyklisterna står de för en fjärdedel av alla trafikdödade. Då räknar inte statistiken alla som klarar sig men med svåra förlamningar. Varje ny, ung pateint med svåra skador vi inom vården möter är en tragedi. Vi kan nå långt med rehabilitering men den olycka som alldrig inträffat är den bästa olyckan. KÖR LUNGT!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>