Direktreklam, Falu rödfärg, seniorboenden hos Bostaden och Rehabprofessur..

I torsdgas invigde Posten sitt nya centrum för Oadresserad DirektReklam (ODR) vid Signalvägen. Grattis! Drygt 60 personer sköter om att organisera den direktreklam som delas två gånger i veckan till alla brevlåder som vill ha. 20 % lär avstå. Umeå sköter de fyra norra länen. Imponerande logistik. Men lite undrar jag hur länge vi ska dela ut reklam, post och tidningar var för sig. Mycket papper och många bilkilometer. Men vi som har lantbrevbärning har en fantastisk service!!

Annars är försommaren tiden för hus, trädgård, blommor och annat trivsamt pyssel. Vi har målat huset med Falurött för fjärde gången under 25 år. Skönbt att arbeta med en färg som håller måttet när det gäller miljö och bra trävård.

Ganska diger läsning inför de olika kommunala sammanträden. Både arbetsutskott och näringsliv- och planeringsutskott på tisdag. Och kommunstyrelsen. Dessutom kulturhuvudstadsstyrgruppen. Och sedan ägardirektiv till kommunens bolag. Jag fortsätter bevaka frågan om Bostadens ansvar för dels socliala boenden, dels seniorboenden. Sökte på Googles och får 169 000 träffar på seniorboende. Det verkar definieras som boende för +55 år. Hoppsan! Jag tillhör målgruppen! Nu ska jag jobba för att Obbola, Sävar och andra orter där det finns efterfrågan ska komma ifråga för seniorboenden.

Veckans viktigaste sammanträde är jag utestängd från. Medicinska fakultetsnämnden ska på torsdag ta ställning om professuren i rehabiliteringmedicin ska få fortsätta. Förslaget är att INTE återbesätta lärartjänsten. Jag tycker det är en rent ut sagt bedrövlig signal från universitetet till Norrlands och Sveriges sjukvård och rehabilitering. Jag osäkrar min andes pistol.

Sommar innebär läsning. Jan Mårtenssons senaste och Åsa Larsson två senaste deckare fyller fantasin. Två av deckarna anande jag upplösningen redan före mitten. Inget bra deckarbetyg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.