Sommartråk och bilinbrott

Sommaren kan vara riktigt tråkig. Skulle kunna tänka på Västerbottensnytt som i två program speglat miljön och trafiksituationen i Umeå. Ingen kontakt med oss som länge kritiserat dåliga analyser bakom ringtrafik och slingrande europavägar.

Men tänkte egentligen på den eller de personer som gjorde sig skyldiga till inbott i yngsta pojkens bil i Göteborg. Han hade lagt en kartong med kläder i baksätet inför resan till Umeå morgonen efter. Men under natten hann någon dels förstöra bägge låskolvarna fram och ena låskistan utan att lyckas få upp bilen. En 93:as Toyota Camry är egentligen inget kassaskåp. Men en krossad sidoruta bak löste problemet och kartongen försvann.

Efter en dragig resa i REGNET! fick vi ta itu med problemet. Först en koll med den fantastiska bildemonteringen i Lycksele som har det mesta och framförallt vet var grejerna finns. Det kom en liten sidoruta och en tjänstvillg glasfirma som snabbt löste problemet. Låskolvarna måste man köpa nya för att få unika nycklar. Så till veckan blir det att skruva och lirka i framdörrarna.

Det blir så pass kostsamt att det precis ryms inom självrisken på försäkringen. Dessutom är det svårt att ta betalt för tiden och besvikelsen. Jag hoppas att pojken inte blir håglös; hans första tanke var att det löns inte att polisanmäla. Och själva kränkningen går ju aldrig anmäla bort.

Egentligen en bagatellhändelse som mest är så djupt tråkig. Många drabbas. Läste i dagens tidning att småinbrotten ökar – även i Umeå. Alla inbrott skapar missmod, ganska få klaras upp.

Annars lär Umeå ha låga siffror för anmälda brott. Otroligt viktigt att hålla småbrotten nere inte minst för att det ska vara trivsamt att bo och leva i Umeå. Här gäller det att hålla efter, snabbt reagera, konfrontera. Och framförallt hålla på moralen.

Sommaren kan annars vara jäkligt tråkig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.