Att våga se barn och barnbarn i ögonen.

Efter fyra intensiva dagar med arbetstid 8 – 23 + fest på slottet är det dags att återerövra vardagen. Och det är inte svårt. Kongresser och stämmor blir ju mycket mer nära genom SVT 24. Annars är ju tidningsrapporteringen ytterst fragmentarisk.

Lennart Holmlund kommenterar och väljer naturligtvis att hacka på bensinskatten. Det är fullständigt klart att ska Sveriges bidrag att lösa klimatfrågan måste koldioxidutsläppen minskas. Då måste fossila bränslen framförallt bensinförbrukningen minska. Det har Centerpartiet sagt hela tiden.

Dessutom har det miljöprogram som antogs på Centerstämman många, många andra analyser och förslag.Inget annat parti har ett miljöprogram med samma bredd och ambitioner. Andreas Carlgren har ett tufft program internationellt och på hemmaplan inom EU att lotsa fram klimatfrågan till en ny överenskommelse. Jag hoppas att populistiska belackare ägnar detta en tanke.

Både jag och Lennart Holmlund ska kunna våga se barn och barnbarn i ögonen. Det är deras framtid det handlar om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>