Vägfrågorna, aktiebolag, sjukvårdens prioriteringar och kulturutskottets besök i Umeå

Idag har det varit en dag bland alla andra. Tänkte kort få skriva om vad som hänt.

Först telefon till Gunnar Hörnlund Vilhelmina som var på väg i bil till kommunförbundets sammanträde för att bl.a. diskutera hemsjukvården. Jag hoppas att kommuner och landsting kommer fram men det kan vara värt att vänta ett år för att komma fram.

Därefter ett besök på LRF-konsult för att diskutera formerna för hur Kasamark Bygdegårdsförening kan bilda ett aktiebolag för att kunna starta att producera mat i vårt tillagningskök. Maten ska levereras till skolan, pensionärer och alla andra i hemma, catering m.m.

Sedan en seminariedag på Folkets hus om sjukvårdens ofta alltför svåra prioriteringar.

Klockan 12 var det dags för lunch med Riksdagens kulturutskott på Sävargården. Roligt att träffa flera gamla bekanta från olika delar av Sverige och samtidigt prata om Västerbottens kultur. Och Umeås satsning på kulturhuvudstadsåret 2014 förstås. Enar Andersson i Sävar ringde strax före och ville att vi skulle nämna Sävars 200-årsfirande av slaget 1809. Teaterföreningen behöver ekonomiskt stöd. Vi gick till museet efter lunch där min lillasyrra Margareta väntade.

Åter till folkets hus konferensen för att senare ha en facklig förhandling innan det var dags för en stund på ledningsmötet. Lämnade in en kostym och två kavajer som fått en sprucken vinflaska över sig på flyget i söndags. Sedan dags att handla på ICA. Under dagen ringer oxå mobilen en hel del. Fick höra att kommunerna beslutat sig för att föreslå att skjuta på hemsjukvårdsreformen ett år.

Pratade med brorsan om helgens jakt. Och Gustav i Luleå ringde och tipsade om en fräsch redskaps-/ved bod med extraprispå K-Rauta i Luleå.

Till sist: Igår träffade tre politiker (jag, Ågren och Holmlund) statssekreterare Leif Zetterberg och flera höga statliga tjänstemnän. I början var vi överens om att frågorna inte skulle kommenteras i pressen. Läser nu både tidningskommentarer och bloggar dagen efteråt. Jag har bara den kommentaren att de snabba lösningarna ligger i det förslag som minst möjligt utmanar kulturmiljön och gamla opinioner. Det ska bli centerpartiet som får ordning på vägarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>