Skogen, enkilda vägar och villaägarna

SKOGEN
Hösten ger mig och många andra förmånen att vara i skogen. Senaste helgernas älgjakt har gett nya intryck. Jag stötte på en grävling på nära håll. Fascinerande. Och väder, dofter, allt som är oförutsägbart. Igår, strax efter melodikrysset, skrek en spillkråka bakomryggen. När jag vände mig om kom dessutom en präktig älgko på 30 meter. Vi pratade en stund, sen lunkande hon vidare.

Senate veckan var det mycket om statsbudgeten: Nästan alla medborgare dra nytta av satsningarna – men media verkar tro att de allra flesta är förlorare. Niklas Ekdals söndagskrönika i DN är tänkvärd.

ENSKILDA VÄGAR
Hur många har lagt märke till regeringens (=Mauds) förslag att under de kommande tre åren höja stödet till enskilda vägar med 100 miljoner/år? Vi som bor vid enkilda vägar vet att anslagen inte hängt med kostnadsutvecklingen.

VILLAÄGARE
Däremot har företrädare för villaägarorganisationen framträtt som egocentriska och krämare. Man använder ord som svek och besvikelse. Detta i ett skede när regeringen lägger fram förslag till att lösa den gamla orättvisan när vanligt folk med vanliga hus i attraktiva områden hamnar i fastighetsskattens klor. Men trots detta står villaägarnas företrädare och krämar kring 2% ökning av reavinstbeskattningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>