Spontanidrott inom Gimonäsområdet samt klåfingrighet mot kommundelarna.

Idag är det kommunfullmäktige. Ganska få beslutspunkter men var och en ändå betydelsefulla. Just nu är frågan Gimoborgsområdets nya plan uppe. Centerpartiet har påpekat att alla områden måste ha plats för spontalidrott t.ex Qulananläggningar. Nu instämmer alla partier vår synpunkt. Därmed hoppas jag att frågan lever vidare i kommunens och byggarnas fortsätta jobb. Spontanytor, om man får kalla det så, bidrar till att trivseln blir långsiktigt mycket bättre. Sedan visar debatten att det är idet närmaste omöjligt att som enskild ledmot i fullmäktige lägga förslag i skilda detaljer när det gäller byggplaner.

Nästa punkt kommer att handla om hur färdtjänsten ska organiseras. Förslaget innebär att färdtjänsten centraliseras till tekniska nämnden. Sävar men framförallt Holmsund protesterar eftersom de har lång erfarenhet att sköta om alla färdtjänstärenden.

De uppenbara fördelarna har varit närheten mellan handikapp- och äldreomsorgen och människors vardagliga behov och rätt till färdtjänst.
Jag tycker att majoriteten sysslar med onödig klåfingrighet när man undan röjer kommundelarnas ansvar i dessa frågro. Dessutom kommer det sannolikt att bli dyrare med tiden. Holmsundsborna måste stå på sig på samma sått som i Ljumvikefrågan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>