Tomas Bodström och polisen, Idol, V75 och glögg

BODSTRÖM OCH POLISEN
I veckan blev det klart att Polischefen Stefan Strömberg avgår vid årsskiftet. För utomstående är det svårta att riktigt greppa vad som skapat irritationen inom polisen.

En av de märkligare inslagen är Tomas Bodströms piruetter. Först frågar han i riksdagen vad Betarice Ask ska göra åt bråket inom polisen. Därefter framstår Bodström som en grävande journalist när han dagen före Strömbergs avgång ‘enligt säkra källor’ förutsäger avgången för den polischef som Bodström själv utnämnde för tvår sedan. När avgången väl bekräftas är beklagar Bodström avgången och fortsätter kritisera minister Ask. Snurrigt! Vi känner ju till begreppet Bodströmsamhället dvs ett begrepp för Tomas Bodströms engagemang för att polisen ska ges större makt över människors integritet.

I vissa frågor måste regering och opposition kunnna kontakta varann. Jag undrar när någon överhuvudtaget vill prata förtroligt med Tomas Bodström. Polisfacket verkar i alla fall inte ringa Bodström i första taget.

IDOL
Nu är det klart – Marie Picasso vann året Idol-tävling. Jag följer Idollivet via rapporterna från musiklinjen vid Kalix folkhögskola – den utbildning som producerat både segrare och finalister. Det som började som en en spännande talangtävling har senaste året utvecklats till intriger och kvällstidningsmassaker. Det känns förskräckligt att tidningar och journalister utnyttjar personer till bristningsgränsen. Dessutom är det omöjligt att förstå när tidningarna beskriver verkligheten eller skapar egna skrönor. Men Marie Picasso är välförtjänt vinnare. Verkar ha en bra attityd. Och artistnamnet är klockrent.

V75 ELLER INTE?
Bloggandet i VK handlar allt mer om spel och dobbel efter Nordebos, Holmlunds, Bergmarks m.fl. munhuggning. Våra media är fulla av travtips och missade spikar. Jag föreslår att herrarna spikar igen travbutiken. Det verkar mest lönsamt.

GLÖGG
Kan någon förklara varför glögg måste vara så förtvivlat söt och klibbig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>