(s) skickar dubbla budskap om stödet till enskilda vägar! Ett dråpslag om (s) i riksdagen skulle vinna.

Vid dagens kommfullmäktige kommer alla partier att ställa upp bakom ett förslag om hur kommunen ska stödja enskilda vägar. Det är bra förslag med tydligare regler och t.ex att kommen år in med 20% när staten går in med t.ex 50%. Umeå kommun ökar sitt stöd!

Samtidigt beslutar riksdagen i eftermddag om det statliga stödet till 75 000 kilometer enskilda vägar. Regeringen med Åsa Torstensson i spetsen föreslår en ökning med 136 miljoner 2008 och sammanlagt ett tillskott med 400 miljoner på tre år. I socialdemokraternas förslag till statsbudget föreslås däremot att det statliga stödet ska minskas med sammanlagt 1 miljard under samma tre år.

Anslaget är idag sammanlagt 2100 miljoner på tre år. (s) är alltså beredda att nästan halvera det statliga stödet. Det innebär även att de kommunala stöden kommer att halveras om (s) förslag skulle gå igenom.

Många, väldigt många i Sverige är dagligen beroende av enskilda vägar. Det är likadant i hela landet. För oss i norr är antalet kilometer särskilt stort. I del av Umeå kommun dr jag bor bor 75% av alla hushåll vid en enskild väg. I hela Sverige mederkar 10 000 människor i arbetet att sköta om de enskilda vägarna. Det läggs ner många frivilliga timmar.

Det har varit helt tyst från länets socialdemokrater i riksdagen i denna fråga. Varför är K-G Abrahamsson, Vilhelmina så tyst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>