Gör slut på politiska cirkusen i Storuman!

Läser i morgontidningen att Storumans kris förvärras. Det handlar förstå om dödläget efter det att vänstern splittrades i två delar samtidigt som övriga partier i majoriteten inte drar åt samma håll.

Det är först och främst en fråga för Storuman. Men nu börjar turerna bli så många att det påverkar partierna, politiken och samarbetet i länet. Storuman har angelägna politiska frågor på bordet exempelvis flygplatsfrågan, näringslivsfrågor och utbildning. Hur ska politiker utanför Storuman förhålla oss i fortsättningen till Storumans intressen framöver? Jag menar att chansen ligger i att hålla ihop och satsa nu när tillväxten och sysselsättning i alla inlandskommuner slår alla rekord.

Den räddhågsenhet och vacklan som präglar flera partiföreträdare måste ersättas av sammanhållning och framåtanda. Eller ska det till en kommunreform med sammanslagningar med nya ansvarsområden för komma förbi gamla trätor och revis?

Som en i laget bland centerpartister och alliansen i länet vill jag offentligt rikta uppmaningen till Storumans politiker: Gör slut på politiska cirkusen innan det går ut över politikens anseende långt utanför Storumans gränser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.