Pengar, miljö, vägar.

PENGAR
Senaste dagarna har har pengar i olika sammanhang dominerat nhyeterna. Maud hamnade i hetluften för att hon har samma lön som andra stadsråd samt ett arvode för att hon är partiledare för Centerpartiet. Jag begriper inte hur media återigen särbehandlar kvinnor. Skulle Maud helst har lägre ersättning än kollegorna? Det kostar att vara ledande kvinnlig företrädare. Det kostar på att ha 80-100 timmars arbetsvecka. Undrar hur veckotidningarna skulle ryta om Maud som kvinna dök upp i samma festklänning vid två olika Nobelmiddagar

Pengarna i Umeå verkar räcka långt Nu är det fjärde året som bokslutet hamnar på 150 – 200 miljoner i överskott. Trendbrottet kom när Centerpartiets budgetförsag för 2005 gick igenom i fullmäktige! Men alltiing är inte problemfritt! Både förskolans barngrupper och högstadiets klasser behöver resurser.

MILJÖN
Kommunens verksamheter måste bli bättre på att spara på energi. Tekniska nämnden har bra ideer på gång men dt låga elpris som Umeå kommun ’bjuder’ sina verksamheter på är inte bra för miljön. Jag tycker att elpriset ska vara på samma nivå inom som utom kommunens väggar för att det ska löna sig bättre att spara. Annars blir kommunen en av CO2-bovarna.

UMEÅS VÄGAR
Jag har deltagit aktivt sedan valet 2006 i arbetet att få fart på väglösningarna i Umeå. Ett av initiavtiven var trafiksemiariet Centerpartiet i Umeå arrangerade i april 2007. Det centerledda näringsdepartemenet har verkligen öppnat för nya lösningar för att snabba på flera vägprojekt som hamnat i långbänk.

Statliga NUTEK har visat att Sverge förlorar stora beopp (70-80 miljarder) på att tillväxtan stannar av. Därför måste vi jobba fram finansieringslösningar samtidigt som vägplaneringen blir mer lyhörd och miljösäker. Rent politiskt är dte tämligen klart att Backenborna kan andas ut – det blir ingen Europaväg utanför Backens kyrka.

Jag har flera gånger argumenerat för att starta utvecklingen av regementets gamla övningsområde. Här ryms bostäder, arbetspatser, gröna rekretationsområden, idrott, kultur – och militärer. Bygget av norra länken är verkligen den nyckel som behövs för att få igång utvecklingen.

Det måste sägas gång på gång: Det spelar stor roll för resultatet att dialogen ger utrymme för diskussion och olika lösningar. De senaste årens låsningar och motsättningar är resultatet av när politiken sköts dåligt.

En kommentar

  1. Gun Rehnman

    En bra reflektion om damtidningarna!! Ha ha!! Att Maud dessutom själv kommenterade sin lön med att hon faktiskt har 3 jobb var bra!! Det är klart att hon ska ha betalt!! Men det snacket skulle knappast varit aktuellt i patriarkatet. Vilka direktörslöner har inte vissa killar…..Heja på Sven-Olof!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.