Det borde vara förbud att sälja livsfarliga produkter!

Konsumenternas medvetenhet brukar bevaka livsfarliga produkter. När det gäller livsmedel är det självklar. Barnprodukter är också självklart. Av maskiner och utrustning brukar det krävas säkerhetsmärkning. Det gäller särskilt elapparater. Även bilar har numer en omfattande säkerhetsbevakning. Gång på gång hör vi talas att bilmodeller återkallas p g a säkerhetsfel. I trafiken är säkerhetsfrågan lika viktig för förare som passagerare. Och medtrafikanter!

Läste just om en svår Mc-olycka i VK. Den gågna veckan har fyllts av svåra olycksfall som kräver avancerad vård på Universitetssjukhuset. Jag pratar inte om alla som omkommer i MC-olyckor och som hela tiden ökar. Jag pratar om svåra, obotliga förlamningar. Ofta ryggskador men även hjärnskador. Mötte i korridoren en bekant som klarat döden med en hårsmån. Hans minne hade återhämtat sig så mycket att han direkt kände igen mitt ansikte.

Just nu väntar vi på patienter från Finland och grannlänen.

De som tillverkar och säljer motorcyklar blundar för att det handlar om livsfarliga produkter.
Ingen annan bransch tillåts strunta i säkerheten som motorbranschen.

Det borde åtminstone vara förbjudet att sälja motorcyklar. Människan klarar varken krafterna eller hastigheterna. Motorcykeln behövs inte! Starta ett uppror mot MC-kulturen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.