Nu krävs att Umeå kommun satsar på arbete för unga under 26! (s) regeringstrots måste avslöjas!

Idag presenterades regeringens satsningar på arbetsmarknaden. Sänkta arbetsgivaravgifter och bolagsskatter kommer perfekt när konjunkturen mattas. Särskilt unga under 26 år får den utlovade stimulansen dvs det blir betydligt billigare att anställa nyanställa unga. För Umeå kommun minskar kostnader med C.a 60 miljoner varav hälften gäller unga. Arbetslöshetssiffrorna för just unga har minskat kraftigt. Många arbetsgivare följer regeringens stimulans och nyanställer unga.

Men inte Umeå kommun. I Umeå går stimulansen raka spåret via kommuenens överskott till de anställdas pensioner. Umeås politiska ledning trotsar allt vad regeringspolitik heter och tar inte ett enda initiativ till att anställa fler unga. Samtidigt som exmpelvis Lena Sandlin(s) på VFs ledarplats attackerar regeringen för s.k. okänslig politik lägger hon inte två strån i kors som fritidsnämndens ordförande för att skapa nya jobb för unga

Låt mig ta ett exempel. En nysatsning på 50 nya jobb för unga personer med olika funktiionshinder skulle omdelbart rymmas inom den satsning på sänkta arbetsgivaravgifter sokm kommunne får räkna hem. 50 nya jobb skulle vara en vinstlott för såväl de unga, arbetsplatserna som kommunen, som under alla förhållanden bär det yttersta ansvaret. Den politiska ledningen i Umeå bruka ta varje tillfälle att klaga över risken för ökade socialbidrag. Den kritiken är innehållslös så länge kommunen sitter så passiv som den gör.

(s) i Umeå gör allt för att trotsa all regeringspolitik. De stora förlorarna är de unga. Umeå vinner titeln som Sveriges sämsta ungdomskommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.