VIP-dagen, Umeås anseende och höstjakten

VIP-DAGEN
En stor eloge till alla som bidrog till VIP-dagen i lördags. Principen om alla människors lika värde måste hållas levande. Det gäller inte minst hälso- och sjukvården som alltför lätt glömmer människovärdesprincpen. Dessutom är det uppenbart att föreningslivet många gånger kan skapa bra stämningar och attityder kring humanistiska frågor. Öppen gemenskap går som alltid före. Jag hoppas att Umeå får ordning på volontärbyrån snart. Enda vägen tror jag går via föreningarnas engagemang typ som Stockholm jobbar.

UMEÅS ANSEENDE
Vi närmar oss frågor om hur nya regionen i norra Sverige ska jobba. Kulturhuvudstadsfrågan närmar sig sitt avgörande. Näringslivsutvecklingen i inlandet inom basnäringarna är på väg att vända strömmarna. Samtidigt utmanar Umeå kommun med att gå ut med nya befolkningsmål som förutsätter att en redan hög tillväxt måste fördubblas. Detta kan leda till konflikter och gigantiska felsatsningar. Umeå måste vara mer varsam om sitt anseende! Och varsam om den social tryggheten.

HÖSTJAKTEN
Björn- och älgjakten är i full gång. Vi som har öron klring dessa frågor häpnas över hur björntuillgången har exploderat. Numer är det ingen nyhet att björnar vistas varsomhelst. Balansen är på väg att snabbt förändras utan att det finns en jägarkår som egentligen kan jaga björn. Snabba på utbildningen! Ser till sist att Lennart Holmlund vill att jaktlagen helst bör skjuta små tjurar. Jag har uppfyllt hans önskan under alla år i skogen ooch fick en gång en riktig tröst av äldsta sonen – då fem år: Kom ihåg pappa, det alltid svårare att hitta av en liten älg än en jättestor älg.

En kommentar

  1. Victoria Sundgren

    Blir lite nyfiken när du nämner sthlm och föreningsliv, hur jobbar dom i en sådan stor stad för att bygga relationer och kontinuitet för de behövande?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.