Åsa har ordnat upp gamla s-missar.

Om några timmer håller Åsa Torstensson presskonferensen som bekräftar att Umeå och många andra orter i Sverige kan ta första spadtagen för att lösa upp en gammal härva av mi(s)sade väg och järnvägsinvesteringar. När centerpartiet i Umeå arrangerade det välbesökta tarfikseminariet på flyget i Umeå den 18 april 2007 sa Åsa att hon skulle lyssna. Åsa har verkligen lyssnat. Dessutom har alliansregeringen ordnat pengarna – 8 miljader de första två ren. Egentligen rivstartade Åsa förra året med att ge alla enskilda vägar ett rejält lyft för första gången på många, många år.

Umeå kan nu dra igång viktiga förbättringar längs kolbäcksleden samt bygga genom gamla I 20s övningsfält och därigenom öppna upp Umeås mest värdefulla växtområde. Luften i de mest drabbade områdena i Umeå kan än tligen bli bättre. Tunga trafiken slipper passera trånga centrum.

Centerpartiet har hela tiden velat skydda miljön vid Backens kyrka och området söder om älven. Bakom vägsatsningen ligger numer ett politiskt handslag i Umeå att byggande av Europaväg förbi Backens kyrka är borta ut bilden. Förutom miljöfrågan visar sig det vara ekonomiskt felaktigt.

Nästa varv kommer den långsiktiga infrastrukturproppen. Jag har gott hopp om att Umeå hamn blir en strategisk hamn. Norrbottniabanan får tummen upp men pengarna måste diskuteras ett varv till. Alla berörda parter i Norra Sverige har anledning att hjälpa till. Uppgörelsen kring Umeåpaketet har banat väg för att det ska kunna gå.

Grattis Åsa – du har redan ordnat upp många gamla s-missar

En kommentar

 1. Harry Strandberg

  Det var höjden av all fräckhet…att påstå att centern har ordnat upp gamla s-misstag, då det är c som i 20 år har gjort allt för att motarbeta alla lösningar.
  När vi satt i kummunens planeringsutskott och försökte finna lösningar åkte Nils Häggström c och S-O Edvinsson c till Borlänge och uppvaktade vägverket och bad att dom skulle kullkasta de planer som det trots allt fanns majoritet för.
  Den lösning som nu efter 20 år kommer till, trots centerns ihärdiga motstånd, är närapå identiskt med den plan som togs fram tidight 90. tal. och som centern bara har sagt ett ord om NEJ !!
  Och nu…påstår centern att dom löst gamla s-missar.
  Nu, Sven Olov har du passerat gränsen för vad som är hederlighet inom politiken, har trots allt haft ett förtroende för dig som person, men nu…VET HUUT !!
  HYoppas att du trots allt skäms när du kommer hem till din kammare och tänker igenom vad du sagt, och jämför det med sanningen.
  Du ska läsa en extra lång aftonbön i kvall, och där ska du faktiskt be Gud om ursäkt,,,för att erkänna din lögn lär du ju knappast göra gentemot umeborna
  vad säger ”alliuansbröderna o.systrarna som trots allt stod bakom försöken att finna lösningarna, vad gillar dom rygghugget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>