Modernt Kina med kommunistiska strukturer

Senaste dygnet har fyllts av den stora Kultur och industrimässan i Jinnan. 100 000 besökare per dag eller tio gånger Stora Nolia. Både mottagningen före, föreställningen av Pekingoperan och mässinvigningen påminde om gamla kommunistiska strukturer. Översatt till Umeåförhållanden skulle det innebära att kommunstyrelsen alltid kom separat i egna filer med presentation av varje ledamot vid starten av varje evenemang.

Akrobatiken när delar av Pekinoperans ensemble spelar upp är fullständigt häpnadsväckande. Maten si så där dvs ganska långkokt och kryddlös. Men spännande. Det heter LU-köket till skillnad från Shanghaiköket m.fl.

Mässan innehåller verkligen både kultur och industri. Kulturen är mycke folklore och hantverk samt kalligrafi, typiskt för Kina. Industrimässan handlar om teknik, programmering och LJUD!! Antalet decibel slår allt. Jag tror att tysta mässor är nästa framgångsfaktor.

Nu fortsätter vi strax till Qufu och det Kinas riktiga kulturella centrum. Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>