Mona Sahlin ett ett-års fall! Prioritera inom sjukvården – slå ihop socialstyrelsen, folkhälsan och läkemedelsverket!!

MONA SAHLIN ETT ETT-ÅRS FALL!
I veckan fick vi skugg´bugettar från s, mp och v. Förutom att partierna spretar riktigt ordentligt är socialdemokraternas agerande märkligt. Det verkar som om det behövs ett års karenstid för att man ska kunna få en uppfattning om vad s-politik innebär. 2006 röstade s nej till alliansregeringens jobbskatteavdrag för att 2007 säga ja. Men 2007 sa s nej till steg två i jobbskatteavdraget för att säga ja i år 2008. Men nu säger man nej till tredje steget men vänta till nsäta år då kommer säkert ett ja.

I samband med varseln vid Volvo i Göteborg har s-politiken framträtt som mer naken än någonsin. Alliansregeringen kan snabbt ge ordentligt stöd – 1,6 miljarder extra -till Volvos medarbetare tack vare att statens finanser är starkare än någonsin. Det är ett resultat av regeringens arbetslinje ersatt den tidigare bidragslinjen. Den socialdemokratiska politiken. särskilt med vänsterpartiets stöd, hade skapat ett helt annat och sämre utgångsläge för Sverige i den finanskris och konjunkturnedgång som vi upplever just nu. Det går inte att föra politiken med ett års fördröjning som Sahlin gör just nu.

GÅR DET PRIORITERA INOM SJUKVÅRDEN?
Under veckan har jag ägnat mycken tid till Landstingets ambitiösa arbete med att hitta en ny modell för att prioritera inom sjukvården. Den grupp jag deltog i hittade en bra dialog och arbetet blev riktigt uppiggande. Frågan om det går att prioritera inom sjukvården måste får svaret att det går inte att låta bli! Däremot borde jobbet göras inom både landsting, kommunernas vård samt de privata aktörerna. Om jag vore socialminister skulle jag snabbt tillsätta en parlamentarisk utredning för att utveckla och påskynda arbetet med horisontell prioritering. Det innebär att vi måste jämföra och prirotera mellan olika sjukvårdsområden.

Socialstyrelsen och läkemedelsverket borde slås samman eftersom det är olika grenar på samma träd. Överhuvudtaget måste tillsynen och myndigheterna inriktas på stimulans istället för syndabockstänkande. Lägg folkhälsoinstitutet till samma team för att skapa ett bättre paraply för sjukvårdens medarbetare. Även staten och lagstiftarna måste prioritera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>