Starkt av alliansregeringens partier! Vänterledaren håller inte måttet.

Kvällens TV-sända partiledardebatt blev en framgång för alliansenregerinegns partiledare. Äntligen en bra offensiv samtdiigt som deras plattform är stark. Mitt i den lynniga finanskrisen framstår regeringen just bäst på det som tidigare alltid talat för socialdemokraterna i folks ögon nämligen grepp om ekonomin och krisfrågor knyta an till de dagsakuella frågorna i världsekonomin. Varslen vid Volvo personvagnar har gett álliansregeringen chansen att ta kommandot. Och regeringen har tagit chansen.

Jag hoppas att den svenska journalistiken nu börjar granska alla alternativ i fråga efter fråga. Hitills har de tre oppositionspartierna kunnat ducka och slippa granskande journalistik. Men när det krävs konkreta svar blir bilden av Mona Sahlin svävande. Hon vet att hon inte kan en valrörelse på återställare och gammal medicin. Både i frågorna om finanskris, pensioner, budgetsystem står Mona Sahlin närmare alliansregeringen än bägge sina oppositionspartier.

Men hennes största problem är att vänsterledaren inte håller måttet!

Jag saknade bara en politisk fråga: Sverigedemokraterna smyger i buskarna för att lura över sossar, kristdemokrater och inte minst unga, politiskt hemlösa människor. Detta måste vara en viktig fråga för alla partier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>