”Dags att tvåla dit Holmlund. Innebandyn ska få sin hall på Gammlia.

Efter några dagar i Grythyttan träffar jag Levi Bergström på resan hem. Utifrån Lennart Holmlunds bloggdemokrati har just innebandyhallen på Gammlia hamnat i skottgluggen. Jag och Centerpartiet har applåderat planerna kring Gammliavallen eftersom vi tycker det är ett bra område att satsa på. Museiområdet dår uppe och sport och träning där nere. Gammliavallen ska även omfatta en bra publikhall för innebandyn. Arkitekterna får ordna utformningen. Jag trodde verkligen att (s) var med på noterna framtill att Lennart Holmlund revolterar i sin blogg – mest tror jag för att få plats för den tveksamma Hartwallkopian i Umeå.

Jag tycker att politiska projekt ska formas genom ett seriöst diskuterande där man vrider och vänder på iloka aspekter. Jag är stolt över att Centerpartiet och socialdemokraterna stod emot attackerna mot uppfräschningen av Gammliavallen på 90-talet. Vem tror att fotbollen med UIK-damerna i spetsen hade nått framgångarna med de gamla anläggningarna? Trots en del problem med gräsmattan och senast plastgräset har Gammliaarenan satt Umeå på kartan – även i som skidarena! Det är särskilt skönt att skriva detta idag när UIK välförtjänt tar emot sitt sjunde SM-guld.

Gammlia tål att byggas vidare på. Lennart Holmlunds solonummer på sin blogg ska inte få förstöra satsningarna! Jag är van att ta ansvar även ekonomiskt! Innebandyarenan ryms!!

Jag föreslår att vi alla i andra partier snabbt bestämmer oss och tvålar dit Holmlund! En och annan från (s) kommer att rösta med. Om 10 år kommer alla att säga: Vilken tur att vi satte Umeå på Innebandykartan!

17 kommentarer

 1. Lisa

  Så du tycker att det är rätt att stötta Levi Bergström eftersom han har sin ”släkting” i Dalen och eftersom han jobbar på deras matcher? Är inte det jävighet så säg? Det luktar skunk…

 2. Viz

  Det är bättre att satsa på den stora multiarenan. Med den kan vi få melodofestival och andra stora evenemang. En innebandyarena är ganska meningslös.

 3. Fredrik

  Vad är ”jävighet” Lisa? Förstår inte vad du pratar om och vad det har med hallar att göra? Och vad har det med Umeå city att göra?

 4. Sussanne

  Det är dags att alla idrotter får stå sina egna kostnader. Varför ska vi som inte är intresserade av dom stora subventionerade idrotterna som fritidsintresse behöva betala dubbelt. Jag går bl a på gym för att hålla mej i form men får betala mycket både för detta och sedan via skatten till fotbolls och hockey-tokarna. Det är bättre att alla själva får välja var man vill lägga pengarna på sina fritidsaktiviteter.

 5. Etyd

  Instämmer. Som oftast har Holmlund rätt även denna gång. Icke-sporten innebandy ska inte ha någon hall finansierad av allmänna medel.

 6. TC

  Kan inte SkyCom Arena, om den nu fortfarande heter så, bli ny innebandyarena när den nya evenemangsarenan är klar?
  Vad är det för fel på Sporthallen eftersom den tydligen inte går att använda för att spela elitmatcher i innebandy, vore det inte bättre för fler idrotter ifall sporthallen byggs om och byggs ut för att kunna ta emot en större publik, och kanske arrangera konserter, medan fler billigare läktarfria innebandyhallar, träningshallar gympasalar, byggs?

 7. Åsiktsmaskinen

  Att du kallar innebandy för ”icke-sport” bevisar bara hur ofantligt oinsatt du är inom idrott och sport.

 8. Åsiktsmaskien

  Exakt! Bra skrivet Sussanne!

  Och jag som endast kör bil och betalar ganska mycket för det vill inte lägga mina skattepengar på cykelbanor, trottoarer eller bussarna.

  Hoppas politikerna låter gångare och cyklister betala sina egna kostnader dom också! För att inte tala om hur mycket bussåkarna subventioneras!

 9. Larson

  Mycket bra inlägg…borde inte vara så svårt att styra skattemedlen dit man vill idag. Jag vill lägga min del på musik och inte hockey och fotboll…”åsiktsmaskinen” Infrastruktur har lite att göra med hobbys som idrott…

 10. Sussanne

  Jag håller i stort med dej i det. Gång och cykelbanor måste förstås vara OK via skattsedeln eller via fastighetsskatt/avgifter precis som annat vi alla behöver tillgång till mer eller mindre, men knappast subvention av busstrafiken eftersom den inte kan nyttjas av alla. Det finns många andra saker som skulle vara sundare att finansiera via skattsedeln än just våra fritidskaktiviteter. En avgift för bok och filmlån på bibliotek skulle också vara vettigt i alla fall på titlar nyare än fem år. Övrigt som inte är samma efterfrågan på kan vara utan avgift.

 11. Åsiktsmaskinen

  Vad skuylle det vara för skillnad.
  Både idrott och infrastruktur är skattefinansierad verksamhet.

  Så om ni vill kunna styra om era skattepengar till att inte infatta viss verksamhet borde väl jag kunna göra detsamma med mina skattepengar.

  Oavsett om dom ska gå till idrott, infrastruktur, äldreomsorg eller trafikplanering.

  Eller varför ska bara den lilla delen av skattepengen som omfattar idrott vara föremål för frivillighet?

 12. Frizén

  Evenemangsarena, innebandyarena, upprusta skycom arena, bättre bussförbindelser, musik etc…
  Ge hit mina skattepengar, dom används bara på saker jag inte har/vill ha något med att göra.
  Visst ta skatt, men 33~ % är fan överdrivet…

 13. Sussanne

  Ja men varför ska låginkomsttagare behöva sponsra fritidsaktiviteter för barn till hög- och medelinkomsttagare? I praktiken är det ju så det är idag. Jag betalar gärna för att barn ska få prova på olika idrotter i skolan men blir det ett intresse för fritiden så kan dom gott finansiera kostnaden själva. Varför ska andra göra det? Varför då inte gratis bad till alla som tycker om att bada/simma, gratis gymträning för alla som uppskattar det bättre? Det håller inte att allt ska betalas via skatten och det blir skevt fördelat när kommunen går in och sponsrar vissa idrotter. Investeringar som alla kan nyttja är helt OK t ex motionsspår. Det kan man dra nytta av oavsett vilken idrott eller annat fritidsintresse man utövar.

 14. Johnny

  Innebandyn i den här stan är starka. Om de kan beställa hallen tillsammans som flera klubbar står och äger hallen på så vis som Röbäck äger sin hall, och kommunen finansierar stiftelsen/bolaget ekonomiskt blir det billigare att bygga hallen samt får innebandyn ta ansvar för sin egna utveckling.

 15. Åsiktsmaskinen

  Det är iunte gratis att spela innebandy heller. Stadens idrottsklubbar får betala hyra för de tider de nyttjar hallarna.

  Så det är inte gratis att gå och simma, men väl kraftigt subventionerat. Det är inte heller gratis att spela innebandy, men lika väl kraftigt subventionerat det också.

  Ditt påstående att låginkomsttagare skulle ”sponsra” höginkomsttagares idrottande är så befängt och urbota dumt att jag lämnar det utan kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>