Snabbt resultat om reflexvästar!

I början av augusti motionerade centerpartiet i Umeå om att förbättra trafiksäkerheten i lågstadiet. Vi föreslog att alla elever i årskurserna 1-3 skulle förses med reflexvästar. Vi visste redan att många förskolor reflexmässigt jobbar med frågan.

Idag behandlades motionen i kommunstyrelsens arbetsutskott och resultatet har kommit snabbare än väntat. För- och grundskolenämnden beslöt redan den 15 oktober att ge alla rektorer i årskurserna 1-3 i uppdrag att tillhandahålla reflexvästar till eleverna under skoltid.
När kommunfullmäktige ställer sig bakom detta innebär det att även kommundelarna ska jobba efter samma princip

Egentligen är det naturligtvis ett föräldraansvar. Alla som har eller har haft barn i dom åldrarna vet att det kan vara svårt att få barnen att hålla med. Om skolan och alla föräldrar konsekvent säger samma sak hjälper det till att reflexvästen blir lika naturlig som cykelhjälmen har blivit.

Jag hoppas bara att även föräldrarna använder felexväst själv uti i trafiken!!
Jag hoppas även att alla friskolor hakar på – om det inte redan gjort det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>