Beskyllningar för att främja kriminalitet och narkotikakarteller

Kommunfullmäktige har just avslutat debatten kring allianspartiernas motion om en utredning för att öppna möjligheterna för Bostaden i Umeå AB att tillåta att hyresgäster få överta sin egen lägenhet som bostadsrätt. Argumenten för är att dels ge hyresgästerna och Bostaden ytterligare ett verktyg, dels frigöra resurser för Bostaden som kan användas i nyproduktionen eller underhåll.

I debatten spårade vänsterns Lars Jacobsson ur när han högljutt varnade för att det skulle öppna för narkotikakapitalet och kriminellt kopplade byggare. Han svartmålar oss som motionerat, han beskriver Umeå i dramatiska ordalag men framförallt anklagar han hederliga byggare för kriminalitet.

Jag upplever Lars Jacobssons debattdemagogi som återkommande bottennapp i fullmäktigearbetet. Inläggen präglas av smma intolerens som Anders Sellström beskriver i sin blogg från dagens kommunfullmäktige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>