Kortaste dagen, fullmäktige, världens kris och dags för jul!

KORTASTE DAGEN
Egentligen känns det som om julafton kan få komma imorgon. Idag blev årets kortaste dag en formidabel naturupplevelse. Solen snuddade de snöklädda trätopparna och nådde bara fläckvis ner på marken. Digitalkameran har svårt med de svaga färgerna. Fåglarna har bara några timmar på sig att jobba ihop energin.

KOMMUNFULLMÄKTIGE
Först är det dags för kommunfullmäktige där huvudfrågan är översiktplanen för Ön. Centerpartiet förespråkar lagom-alternativet men tyvärr lutar majoriteten åt exploatera för-mycket alternativet.

Synd! Ön kan bli framtidens stadsdel med bostäder, butiker, arbetsplatser och småföretag. Ett gatuplan med verksamheter och bostäder en våning upp. Ön kan bli platsen med satsningar i träbyggandets moderna konst i kombination med älvnära verksamheter.

VÄRLDENS KRIS
Annars handlar vardagens samtal oftast om världens kris. Ljuspunkter och krislarm blandas men jag möter många som oxå beklagar de många, överdrivna beskrivningarna. Allting är värst hitills och psykologin går ut på att beskriva värsta möjliga scenarier. Är man sosse väljer man de svarta orden, är man regeringsföreträdare väljer man mer hoppfulla beskrivningar. Sedan är hela världen av betydelse. Själv undrar jag vilka som egentligen tjänar på att finansmarknaden inte tillåts återfå sin balans. Jag ser fram emot bra journalistik som belyser finansmarknadens vinnare just nu! Dessutom tror jag att Obamas tillträde kan vända den bedrövliga psykologiska världskrisen!

DAGS FÖR JUL
I år blir det julfirande i Göteborg för mig och min fru. Yngsta sonen bor och jobbar i riktes andra stad och jobbar det mesta som går under alla röda jul- och nyårsdagar. Det blir den allra första julen utanför Nordmalings- och Umeåtrakten.

GOD JUL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>