Inbjudan till London!

Sitter och TV-tittar på den brittiska filmgalan på ett hotelrum i ett regnigt London. I morgon är vi fem umebor från kulturhuvudstad styrgruppen som inbjudits av internationella juryns ordförande Sir Bob Scott för överläggningar. Vi ser fram emot att lite djupare höra reflektioner kring de begrepp vi lanserat i ansökan för huvudstad 2014. Norhten light? Sami invitation? Story telling? Europeiskt värdskap?

Vi träffar efter lunch även den svenske kulturattachén Carl Otto Werkelid i London. Kontakter med våra svenska ambassader runt om i Europa tror jag är en väldigt bra kontaktyta.

Ska berätta att Umeå fått 40 tum snö de senaste dygnen. Snöandet fortsätter hela söndan enligt VKs internetupplaga. Det är en del av den verklighet vi vill kulturhuvudstad ska förmedla: Det nordliga, kontrasterna. Kan det vara så att centraleuropeer mest ser det exotiska i Umeå och norra skandinavien? Hur kan vi förstärka bilden av en närande och producerande del av Europa som hitills klarat krisen riktigt bra. På nyheterna är just The recession dvs krisen och negativ tillväxt huvudrubriker.

Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.