Från Europa forum i Östersund: Mona Sahlin sviker Östersjögrannarna.

Dagens diskussioner vid Europa forum i Östersund har handlat mycket om framtidens Östersjösamarbete. Det finns stora förhoppningar att en region från Bottenviken till västligaste Östersjön ska skapas för att kämpa för miljön i havet och utvecklingen runt vårt stora innanhav.

Samtidigt har Mona Sahlin förvirrat alla genom att kräva ett stopp på planerna om en elkabel mellan Sverige och Baltikum. Den kabeln är ett sätt att hjälpa de baltiska länderna från deras beroende av Ryssland. Littauen kommer att få stöd i sitt arbete avveckla det farliga kärnkraftverket i Ignalina. Eu krävde det för att ta med Litauen i EU-medlemsskapet.

Under panelsamtalet sa Östersunds kommunal råd Jens Nilsson (s) att han inte förstår vad Mona Sahlin menar och varför hon har ändrat åsikt. Är det någon överhuvudtaget som förstår Sahlin? Först föreslog hon och (s) att pensionsfonderna skulle dräneras genom att köpa bilindustrin. Nu vill hon klippa banden med de baltiska länderna. Snacka om att backa in i framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>