Regionfrågan, arenan, kommunalt stimulansprogram.

REGIONFRÅGAN
I dagens VK förmedlar Maud Olofsson samma sak som alla kunnat läsa i två veckor: Sverige ska styras med tre nivåer – kommun, region och nationen. Nu återstår det för moderaterna i norra Sverige att läsa på läxan. Det verkar moderater i alla andra delar av Sverigen ha gjort. Norrstyrelsens beslut förra veckan att inbjuda Jämtland in i arbetsgrupperna arbete är konstruktivt och framsynt. I min kulturarbetsgrupp är det väldigt uppenbart nyttigt inte minst i skuggan av kulturutrednuingens förslag.

UMEÅS NY ARENA
Utspelen fortsätter. Jag anser att det inte finns anledning att lyfta badplaneringen från det centrala läget vi Mimer i centrala stan. City behöver magneter och badet behöver city. Dessutom är hotellidéerna på Mimertomten mycket intressanta.

Den nya eventarenan tror jag skulle vara en perfekt tillgång inför framtiden bl.a. inför kulturhuvudstadsarbetet. Placeringen är öppen för mig någonstans mellan hamrinsberget till godsbangården eller nära Umestan. Men det brådskar om man tänker på 2-3 års genomförandetid.

KOMMUNALT STIMULANSPROGRAM
Dagens arbetsutskott tog emot allianspartiernas skrivelse om ett samlat stimulansprogram för Umeå i skuggan av lågkonjunkturen. Även Umeå kommun behöver bry sig och förbereda vettiga beslut på satsningar och tidigareläggningar. Kommunen har två givna tillfällen dvs bokslut efter 2008 års överskott och beslut med anledning av delårsbokslutet efter 2009 års fyra första månader. Bägge frågorna ska till fullmäktige. Det går inte att som Lennart Holmlund bara klaga på att regeringen är sent ut medan kommunen sitter med arnarna i kors. Politik är att vilja har det sagts!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>