Bitter Börje Hörnlund är helt enkelt oförskämd.

Vad ligger egentligen bakom Börje Hörnlunds oförskämda inlägg på dagens DN debatt. Det är inte omtanken om kommunernas ekonomi. Hörnlunds inlägg kommer att göra det än svårare att lyfta småkommunernas trängda läge. Det är definitivt inte omtanken om Maud Olofsson. Med sådana vänner behöver Maud inga fiender. Börje Hörnlund har upprepat attackerna på Maud gång på gång.

När Börje Hörnlund anklagar Maud Olofsson för maffiametoder då går hans bitterhet långt över det tillåtligas gräns. Det är ord från en f.d. minister som möjligen speglar Hörnlunds egna maktmetoder. Börje Hönlund väljer att leverera sina kaskader i en tid när Maud mer än någon annan visat ledarskap, tillgänglighet och öppenhet.

Till sakfrågan om kommuners och landstingens ekonomi: Samhällsekonomin speglar förstås finanskris och extrem konjunkturinbromsning. Samtidigt sker det från den högsta tillväxt- och sysselsättningsnivå i inlandskommunerna på årtionden. Jag har bra information om kommunernas ekonomi och det finns bra initiativ som ska stötta de kommuner som mest behöver stöd. Sänkningarna av både generella och riktade arbetsavgifter (yngre under 27) har gett kommunerna mer än de siffror Hörnlund nämner i sin artikel. Hursomhelst är kommunernas och landstingens ekonomi nästa stödområde för regeringen. För sysselsättningens och social trygghetens skull.

Tyvärr riskerar Börje Hörnlunds oförskämda angrepp på Maud Olofsson att kraftigt försvaga hennes möjligheter att även denna gång arbeta för småkommunernas ställning. Senast det begavs sig lyckades Maud och centerpartiet halvera effekterna av den (s) och (m)-präglade skatteutjämningsmodell som den gången beslutades. Med Hörnlunds taktik grusas alla sådana möjligheter.

I Börje Hörnlunds tidigare angrepp mot Maud lovordade Hörnlund finansminister Anders Borg som den enda hederliga regeringsmedlemmen. Visst känner Hörnlund till moderaternas och Anders Borgs syn på kommunala utjämningssytem? När Hörnlund dessutom hänvisar till Mats Odell tål det att påpekas att alla regeringsbeslut är gemensamma!

Opinionen ger alliansregeringen allt större stöd i den djupaste ekonomiska kris i mannaminne. Detta faktum verkar bara spä på Börje Hörnlunds bitterhet. Den bitterhet som brukar synas hos politiker som hammnat i skuggan. Börje Hörnlund saknar självkritik.Törs Börje Hörnlund höra sanningen. Kommer vi någonsin att få läsa ord med uppskattning av Maud Olofsson från Börje Hörnlunds penna?

2 kommentarer

  1. c-kvinna i norr

    jag-centerkvinna i Västerbotten- tycker att Börje Hörnlund har rätt i mycket av sin kritik. Inte tänker vår nuvarande regering på oss i norr, men det gjorde absolut inte den förra regeringen heller.Sedan jag var liten har det alltid varit ”skottpengar” på bönderna och det verkar fortsätta.

  2. Sven-Olov Edvinsson

    Jag är beredd att ge mitt liv för Börje Hörnlunds rätt att debattera och kritisera. Kommunernas skatteutjämning i synnerhet och norrlandspolitik i allmänhet behöver tydliga röster.

    Men det Börje gör att han sticker kniven i ryggen på Maud! Försvagar hennes auktoritet. Jag begriper inte hur det kan gynna syftet att skapa bättre utjämning och större plats för norrlands-frågor. Vilket parti och person skulle det vara som kan bättre? Att prata om maffiametoder när det gäller Maud med hennes engagemang, öppenhet, mediasynlighet är helt enkelt oförlåtligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>