Hur länge är föredettingen Hörnlund ’tung c-profil’?

Än en gång får Börje Hörnlund fritt spelrum på DN-debatt för att attackera Maud Olofsson. När Börje Hörnlund var aktiv hade Hans Lindqvist abonerat på samma DN-utrymme för att på motsvarande sätt dagarna före centerstämmorna förklara centerledningens totala inkompetens. DN-debatt har alltid utrymme för tjyvnyp mot centerledningar oavsett generation. Härskartekniken består i att osynliggöra övriga ombud genom att styra uppmärksamheten till de egna frågorna.

Sedan handlar det om rubriksättningarna. Hos rubriksättarna är alltid kritiker ’tunga profiler’. Börjar en tidning skriva den rubriken sprids den gladeligen bland alla andra rubriksttare. I fallet Börje Hörnlund gäller att han är boende i Västerbotten. Vi som är aktiva inom Centerpartiet i länet eller största kommunen har däremot aldrig fått möta denne ’tunga C-profil’ under många år. Vi bedöms förmodligen inte vara tillräckligt statusfulla för att ges möjligheten att diskutera eller protestera mot Hörnlunds retorik. Lyssnandet som företeelse existerar inte! Hörnlunds förmåga att förankra ar minimal på sin tid. Hur många kommer inet ihåg hans nattliga förhandlingar och uppgörelse med KDS?

Hans Lindqvist hade på sin tid samma attityd. Mottot ’är att aldrig lyssna i förväg eller i efterhand. Att motförslagen alltid förlorat stort vid stämmobehandlingen ges ingen större uppmärksamhet.

2 kommentarer

  1. Sten blad

    Kanske fler borde lyssna på Börje innan centern käkas upp fullständigt av moderatkannibalerna

  2. Johan

    Centerpartiet har en rad funktioner för medlemmar som vill påverka. Medlemsinitiativ, motioner och annat. Om Börje nu vill påverka partiets politik kan han nytja dessa vägar. Enligt Centerpartiets stadgar så har alla medlemmar yttranderätt på vår stämma. Börje talade aldrig på stämman 2007 trots att han var närvarande, kan det bero på att han kanske inte betalt medlemsavgifter och således inte är medlem och därför är hans enda sätt att försöka påverka politiken på DN debatt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.