Tack och åter till bloggandet. EP-valet lockar till förenklingar. Landstinget ambitiöst om etik och prioriteringar.

TACK!
Jag har varit blogg tyst i några veckor under semester och 60-års kalas. Vill passa på att tacka alla er som uppvaktat och visat omtanke. De gåvor som landar i Zimbabve, Moscambique, Nepal och Ghana kankse ger mih en chans att följa upp insatserna im några år.

BLOGGANDET
Har läst olika bloggar under tiden och får intrycket att bloggarnas karaktär sakta men säkert förändras. Facebook, YouTube, twitter och andra kanaler verkar slå igenom ochdelvis ändra karaktären på kommunikationerna. Förekomsten av längre debattserier minskar snarast. Och ännu mer av personfixering.

EP-VALET OCH FÖRENKLINGAR
Jag har varit med i fem debatter och lyssnat på åtskilliga. EP-valet verkar locka till förenklingar eftersom att lyssnaren har egentligen svårt att kontrollera fakta. Flera gånger har Junilistans företrädare berättat att prositutionen ökar ordentligt när parlamentet sammanträder i Strasbourg. Varken källor anges eller vad som motiverar att man indirekt svartmålar kommande parlamentariker. Varför fylls EP-valet av förenklingar och rykten?

LANDSTINGET OCH ETIKARBETET
Idag har landstingsmötet ägnat förmiddagen till etik och prioriteringar. Jag följer frågorna bl.a genom engaemanget i Statens Medicin Etiska Råd och det är lätt att se att Västerbottens läns landsting klarar sig bra i jämförelse med andra vårdgivare. Jag tror att utmaningen blir att landsting och kommuner pratar samma språk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>