Vad händer hos Holmlund? Vad händer på Volvo?

VAD HÄNDER HOS HOLMLUND?
Igår tog Umeå kommunfullmäktige en snål budget men jämfört med andra kommuner offensiv. (S) fick smäll på fingrarna för att i åratal bromsat vettigare storlek på förskolegrupperna.. Nu kommer dessutomen förskolepengen som en hjälp. Men när kommunfullmäktige markerar blir Lennart Holmlund sur. När det är dags för högtidstal är fullmäktige det finaste som finns. Men inte igår!

Både under budgetdebatten och efterår kring planerna om konstnärligt campus sattes relationerna mellan (S), (V) och (MP) på prov. Skulle den trion styra Umeås utveckling skulle Olsson/Ling under dagens VK debatt få rätt med råge: Ingen tänker på tillväxt i Umeå.

Umeå är en av de kommuner som haft allra mest effekt av sittande regerings politik.
På måndag ska Maud Olofsson ta första spadtaget förvägöverenskommelsen. Nya godsbangården byggs så det knakar. Forskningen vid Universitetet är starkare än någonsin. Sveriges och Finlands regeringar samarbetar nuförtiden till skillnad från Persson och Lipponen. Finlands har inspirerat oss när det gäller satsningarna på servicenäringarna, alltifrån hushållsnära tjänster till kreativa näringar. Men vad händer hos Holmlund? Egenavveckling?

VAD HÄNDER PÅ VOLVO?
Under tiden kommunfullmäktige pågick kunde vi läsa på internettidningarna att varselförhandlingar vid Volvo Lastvagnar strandat. Bara i Umeå! Vad händer egentligen? Egenavveckling?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>