Ett hänsynsfullt spadtag + två framgångar för Volvo

ETT HÄNSYNSFULLT SPADTAG
Så kom dagen när Maud Olofsson tillsammans med landshövding, kommunalråd och vägverket kunde ta första spadtaget för den tidigarelagda vägsatsningen i Umeå. Den satsning som nu tidgarelades efter ingripande från nuvarande regering. Den satsning som senarelades av förra regeringen eftersom Trollhättan även den gången mådde dåligt. Någonting som nuvarande regeringen håller på att bota genom att få SAAB att må bättre. Hänger ni med???

Att vägfrågan dragit ut på tiden beror bl.a. att tidigare lösningar varit hårdhänta med miljöintrånget vid Backens kyrka, över älven och över Röbäcksslätten. Den dragning som ligger till grund för dagens spadtag är betydligt mer hänsynsfull. Hade den hänsynsfullheten märkts av från början hade projketet kanske redan varit igång. På södra sidan älven följer den i stort sett gamla rikstretton över slätten. Den vägen håller hursomhelst på att vara ordentligt trång för all trafikoch behö´ver få bättre kapacitet. Nu återstår bara att ordentligt belysa möjligheterna att dra europavägen väster om Prästsjön..

TVÅ FRAMGÅNGAR FÖR VOLVO
Bygget av Europavägarna är en framgång för Volvo lastvagnar. Fabriken behöver verkligen nya lösningar för att slippa transportera hytterna rakt genom centrala Umeå. Volvo lastvagnar ställer också upp med 100 miljoner i lån till västra länken. Bra Volvo!!

Den andra framgången är resultatet från dagens omröstning bland metallmedlemmarna. En klar majoritet gjorde det enda förnuftiga dvs stödde förslaget om reducerad arbetstid och lön för att om möjligt komma över efterfrågekrisen. Det kommer bättre tider!! Exempelvis träbranschen brukar känna av sådant tidigt. Både Martinssons i Bygdsiljum och Norras såg i Sävar har tydligt märkt av prisuppgångar och ökad efterfrågan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>