Använd snön! Dags att starta granskningen av de röd-gröna!!

ANVÄND SNÖN

Tack vare all kall nysnö blir årets jul- och nyårshelg en stabil och lugn upplevelse. Lös kallsnö i mängder bäddar in nästan hela Sverige. Det blir tyst och mjukt. Man hör knappt motorljuden från bilarna. Däremot syns snömolnen desto bättre. Tyst även därför att inga snöskotrar är ute. De gräver ner sig till botten i all lössnö. 

Snön är varm! Det finns få saker som isolerar så bra som kallsnö. Det finns gott om snö att skotta upp efter socklar och husväggar. Med hjälp av julklappen med trådlösa temperaturgivare har jag kunnat mäta tempen nere vid golvlisten mot ytterväggen på ett känsligt ställe. Genom att skotta kallsnön upp efter ytterväggen höjdes golvtempen fem grader!

Åkte via stan ToR till Strömbäck idag och la märke till att förvånansvärt få hade passat på att skotta upp lössnön efter husväggarna. Enkelt sätt att värma både sig själv och huset! Bra för klimatet. Kan bara passa på att uppmana alla att ANVÄNDA SNÖN!!

 

DAGS ATT BÖRJA GRANSKNINGEN ÄVEN AV DE RÖD-GRÖNA!

Många kommenterar 2010 som det valår det är. Hemliga och fria valär väldigt viktigt för oss svenskar. Håller med Maria Kristoffersson: Jag längtar!

Tycker att alliansens partier kan skäppa loss och både visa upp allt man genomfört och hur man tänker framöver. Konjunkturvändningen kommer snabbare än pessimisterna trott. Samtidigt som siffrorna pekar rätt ska allianspartierna berätta sin berättelse om  fortsättningen. Börja offensiven med att ge pensionärerna en rejäl skattesänkning i vårbugdeten för att återföra den debatten på rätt sida!

Jag följer sjukförsäkringsfrågorna i detalj och ser att det har aldrig satsats så mycket på rehabilitering som nu. Det märks också eftersom både sjukskrivningstalen och antalet bortpensionerade sjunker. Vi som jobbar med frågorna vet att det är svåra biverkningar av att pensionera bort yngre och produktiva människor från arbetslivet. När regering och riksdag dessutom har rättat till reglerna (äntligen!)  för personer med långvariga sjukdomstillstånd har regeringen all anledning att ta åt sig äran av att ha orkat reformera sjuk- och socialförsäkringarna. Även Mona Sahlin inser detta.

Det är dags att börja den röd-gröna granskningen. Ta sjukförsäkringen som exempel: Mona Sahlin har genom sina förslag faktiskt större problem än alliansregeringen. En oberoende ekonom har räknat fram att resultatet av (S) förslag till nya sjukskrivningsregler skulle innebära att 32 000 individer blev utförsäkrade nu i början av 2010.

Hur många vet om det? När ska media starta granskningen även av de röd-gröna? Demokratin behöver granskande media. Inte minst för att motverka att året val bara blir "Dirty campaining". Typ det Bodén – Holmlund sysslar med!

 

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Sven

    Använda snön skriver du SO E – ska vi använda den på samma sätt som ni politiker – att skriva vallöften på?

    Din ”älskling” Maud Olofsson har fått svidande kritik av EU för sitt sätt att sköta sitt fögderi men då hörs inget från Dig.

    Inse som ”gammal” C-politiker att det är dags att befria ”stureplanscenter tanten” från hennes uppdrag som C ordförande – blir hon kvar fram till valet så hamnar nog C utanför riksdagen tillsammans med KD SD PP i gruppen övriga partier – vilket jag tycker skulle vara synd!

  2. Sven-Olov E

    Hej Sven – som du förstår hållar jag inte med dig! Maud liksom regeringen i sin helhet har fått mycket positiv krtik för EU-ordförandehalvåret. Maud bor som du vet hela tiden i Högfors, Bygdeå. Inte på Stureplan eller Stockholm som flera andra västerbottninska riksdagskandidater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.