Centerpartiet går till motoffensiv! Röd-gröna kartellen lämnar Norrland i utanförskap.

Centerpartiet genomför stämma i Skellefteå idag för att diskutera politik och besluta om listor i riksdag och landsting. Mycet bra uppslutning och pigga debattinlgg. Centerpartiet har geonomfört många reformer som lyfter Sverige och Norrland. För demokratins skull är det viktigt att allt detta ställs emot de signaler som S-V-MP ställer upp med.

Därför vill jag ta upp frågor som har betydelse för människorna i Norrland. Därför ställer jag också frågan om vilken politik den röd-gröna kartellen har på dessa omrdåden.

– Just nu genomförs en landsbygdssatsning med 3,5 miljarder i potten. Det handlar om att stimulera tillväxt inom nya och gamla näringar på landsbygden. (S) har motsatt sig satsningen. I (S) budgetproposition nämns inte ordet landsbygd. Hur ser politiken ut?

– Alliansregeringen statsar ordentligt på vägar, järnvägar men även kommunikationer genom bredband med 460 miljarder i resurser och mer inflytande för regionerna i arbetet. När (S) presenterat sina förslag har de 80 – 100 miljarder mindre. Vilka satsningar i Norrland försvinner?

– Stödet till enskilda vägar har under alliansregeringens förstärkts från knappt 400 milj/år till knappt 1100 milj/år. Många människor och många företag bor och verkar efte enskilda vägar. (S) har föreslagit sänkningar. Vad tänker (S) göra med Norrlands viktiga kapillärer?

– Undersköterskor, lärare, sekreterare, byggare och alla andra har fått behålla 18 000 – 20 000 kr/år efter jobbskatteavdragen. Hur stor del av detta kommer de röd-gröna att ta tillbaka?

– Hushållsnära tjänster ger samma rätt till avdrag på deklarationen som byggarbeten i egna fastigheten Det har gett mer än 15 000 nya arbetstillfällen. De röd-gröna vill avskaffa avdragsrätten för hushållsnära tjänster. Vad tänker de röd-gröna göra för de  många kvinnor som blir arbetslösa? Kommer de att jaga alla svartjobb som uppstår?

– Turismen och andra säsongsbranscher har behov av att säsonganställa medarbetare. Före 2006 ville de röd-gröna avskaffa den möjligheten. Hur ser deras politik ut idag?

– Västerbotten har numer många kvinnliga företagare som även har utsetts till ambassadörer för kvinnligt företagande. (S) vill slopa hela satsningen. Är detta representativt  för vänsterns syn på kvinnligt företagande? Och på kvinnors ställning överhudtaget?

Det är några frågor som för demokratins skull måste få jämföras med de röd-grönas politik.

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Gun Rehnman

    Ja, jag bävar ifall vi får röd/grönt! Då får väl alla landsbygdsbor flyttbidrag igen, som man fick på 60-talet under den s k glädjande folkvandringen…Nej, det är sant, S-O, inte ett ord!!

  2. lf

    ja,jag skall fatta mig kort.
    Glesbygden har under er ledning avfolkats i att snabbare takt.
    Tycker du att ni är trovärdiga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.