Alliansen vann debatten på samspelthet och ödmjukhet!

Nu pågår kvällstidningarna internetomröstningar om vem som vann debatten, vad nu de är värda. Jag tror alla innerst inne är ordentligt nyfikna och spända över hur den politiska debatten utvecklas. De opinionsmätningar vi har sett hittills är inga värdemätningar inför valet. Väljarna har inte slagit på hörapparaterna ännu.

Här hemma  blev betyget högst för alliansen mest på grund av att de framstår som samspelta och ödmjuka samtidigt. Jag ser att centerpartiet behövs mer än någonsin för att lyfta humanism och hela Sverige. Ödmjukheten behövs när det gäller sjukförsäkringen och integrationspolitiken.

Det röd-gröna alternativet framstod som ovanligt  osäkra. För första gången ställdes större krav på dem att redovisa den egna politiken. Och då blev det svårt!

Regeringen får sin vardag summerad hela tiden dvs både ekonomin och statistik kring en massa frågor. Oppositionens trovärdighet kan inte enbart vila på kritisk granskning av regeringepolitiken – viktigt i sig – utan det krävs konkreta svar. Det var Mona Sahlins svåraste gren ikväll. Lars Ohly har ett gott stycke kvar på sin träning.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Bertil

    Jag förstår inte vilket TV-program ni såg igår?

    Jag såg på SVT och där fick jag se representanter för sittande regering bli helt avklädda politiskt – man har ingen politik utan bara retorik – det är en regering med en enda fråga – sänkt skatt till dom som har det bra (egna väljare) – man uppträder som egoismens företrädare!

    Arrogans präglade statsministerns framträdande, din partiledare Olofsson stod mest och tittade beundrade upp på statsministern och dom övriga två var välklädda!

    Med den svekdebatt som kringgärdar C runt kärnkraften så är nog C plats i riksdagen över!

  2. Sven-Olov Edvinsson

    Hej Bertil – uppenbarligen tycker vi olika. sån tur att vi lever i en demokarti. Tycker bara att det skulle bli ännu bättre om jag visste vem du är bakom siganturen Bertil.

    Lev väl!

  3. Bertil

    Jag är en icke officiell person och väljare du är ju i grunden läkare, kan du då förklara er politik då det gäller det som står i artikel;
    http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6526110.ab

    Är det ett sådant samhälle, ”hårt och kallt” som du som läkare och politiker vill skapa?

    Det är just det som händer med vårt land under alliansregeringen, det kalla består inte av den kallaste vintern sedan 40-talet utan det är er syn på människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.