Maud Olofsson framgångar och Hans Hoffs tuppfjäder

Riksdagsman Hans Hoff (S) KU-anmäler Maud Olofsson för en påstådd blogg  om kvinnligt företagande på tillväxtverkets hemsida.

Förra gången Hans Hoff väkte rubriker var för bra precis ett år sedan när han krävde Vanja Lundy-Wedins avgång – om någon nu minns detta.

Det kommer knappast vara någon som om ett tag minns Hoffs senaste  KU-anmälan. Ja möjligen som ett exempel på den typ av bagatellanmälningar vars syfte mest är att ge anmälaren rubriker för en dag. Därför i sakfrågan är anmälan snarast pinsam.

Jag har verkligen försökt leta efter Mauds bloggande  på nya Tillväxtverkets hemsida. Inte hittar jag något bloggande men däremot mycket om kvinnligt företagande. Det  tillhör verkligen Mauds hjärtefrågor att lyfta de kvinnliga näringarna och företagarna.Senast i januari tillfördes 100 miljoner.

– Det är glädjande att andelen kvinnor som startar företag ökar, men Sverige behöver fler kvinnor som väljer att starta och driva företag. Nytt för i år är satsningen på företagande på landsbygden. Vi lyfter också kvinnors möjligheter att överta företag genom ett ägarskiftesprogram, sa just näringsminister Maud Olofsson. Det var ju hennes förslag och det får hon säkert uttala sig om.

Men var finns nu då den förfärliga och odemokratiska bloggen? Ja i förra veckan kom tillväxtverket med rapporten Många miljarder blir detRapporten visar att kvinnors företag i Sverige sysselsätter 419 127 personer och betalar 91 miljarder i löner. Men ingen blogg av Maud. Eller är det att Maud i ett pressmeddelande från verkets konferens kring de kvinnliga företagarna får Maud fick uttala sig via ett citat. Är det detta Hans Hoff åsyftar? 

Hursomhelst – via verkets hemsida hittar jag inge Maud -blogg. Vem som vill kan kolla:  http://www.tillvaxtverket.se/.

Har Hans Hoff blivit så tagen av den uppenbara framgång som hushållsnära tjänster att han funderar över vilka angreppssätt som fungerar på Maud? Hans KU-anmälan finns inte på nätet vilket gör att jag inte kan kolla hans källhänvisning. Det står inget om det på hans hemsida eller i den presentation som finns över Hans Hoffs arbete i riksdagen. Idag söndag  mitt i nyhetstorkan verkar heller ingen journalist ha kollat substansen i hans Hoffs påståenden. Undrar om han gjort det själv?

Hur som helst – via tillväxtverkets hemsida hittar jag idag inte tillstymmelsen till bloggande från Maud. Bara en massa berömvärda initiativ om kvinnligt företagande!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Pelle

    Maud Olofssons framgång som du skriver om och Centerns tillbakagång sammanfaller tidsmässigt i Svensk politik, kan du förklara för mig hur det går ihop?

    Borde det inte vara viktigast för Centern att partiet får framgång och inte fixeringen vi Maud Olofsson?

    För mig står det helt klart att Maud Olofsson inte är bra för Centern med sin politik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.